Marti, 16 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Plantam cate un arbore pentru fiecare

Plantam cate un arbore pentru fiecare

Email Imprimare

Buna ziua, dragi cititori Dacic Cool. Nu am mai scris de ceva timp articole, dar acum am revenit cu ceva deosebit, un proiect ecologic pe care l-am desfasurat impreuna cu elevii Cercului de Ecoturism pe care il coordonez. Proiectul ecologic a pornit de la o lectie de baza, Conifere si foioase, din programa Cercului de Ecoturism, predata grupelor de incepatori. Elevii insisi au propus sa plantam puieti de arbori in curtea scolii, argumentand ca le-ar face o mare placere sa ia parte la o astfel de activitate. Cand am primit cei trei molizi, parca ni s-a inseninat ziua.

Ne-am fi dorit sa avem mai mult puiet de arbori pentru a putea continua titlul proiectului Plantam cate un arbore pentru fiecare in felul următor: Plantam cate un arbore pentru fiecare elev. Dar titlul l-am ales metaforic, pentru a putea continua fiecare in felul in care doreste. Noi l-am mai numit si: Plantam cate un arbore pentru fiecare dorinta. Bineinteles, dorinta pe care o avem pentru mediu: sa cunoasca toata lumea vulnerabilitatile mediului, sa inteleaga toata lumea importanta protejarii lui si sa incerce pe cat posibil sa-l conserve si sa il protejeze. Acest proiect a avut ca scop cunoasterea si descoperirea speciilor de arbori care traiesc in tara noastra, importanta acestora si necesitatea protejarii si constientizarii situatiei de pericol in care se afla mediul natural.
Molizii i-am primit sponsorizare de la ICAS Brasov (Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice Brasov), care au raspuns prompt la cererea noastra de a ne ajuta cu cativa puieti de arbori. Vremea incepuse sa se incalzeasca si era putin cam tarziu pentru a planta arbori. Cei de la ICAS ne-au daruit cei trei puieti de molizi, un pic mai rezistenti decat semenii lor carora le cad frunzele iarna. Ca ustensile de gradinărit am folosit o lopata si un tarnacop. Elevii s-au oferit aproape toti sa sape si nu s-au ferit de a munci. Placerea pe care le-a oferit-o acest tip de activitate a fost mai mare decat oricare alta activitate pe care au mai desfasurat-o in aer liber. Aceasta activitate practica cu elevii a fost de un real succes! (Angelica Ciubotaru)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.