Miercuri, 17 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea In vizita la Pestera cu lilieci din Moeciu

In vizita la Pestera cu lilieci din Moeciu

Email Imprimare

Satul Pestera, din comuna Moeciu, este situat in Rezervatia Piatra Craiului, la o altitudine de 1000 de metri, la 8 kilometri de Bran. In acest sat, in care te vrajesc peisajele de basm, se afla un adevarat monument al naturii, Pestera cu lilieci, denumita si Pestera liliecilor. Numele acestei pesteri se datoreaza coloniilor de lilieci care traiesc in sutele de orificii sapate in peretii pesterii, unii dintre ei apartinand unor specii rare. Dintre speciile observate amintesc liliacul mic cu nas potcoava (Rhinolophus hipposideros). Inainte de a fi explorata, pestera se numea Pestera Mare sau Pestera Badichii.

Pestera cu lilieci s-a format in urma eroziunii muntelui calcaros de catre un afluent al paraului Valea cu Cale, care are astazi albie temporara. In interior se gasesc diverse formatiuni calcaroase, denumite lacrimi ale pamantului.
Frumusetea zonei este rar intalnita, cadrul natural mirific se imbina armonios cu vilele somptuoase, ce iau incet locul caselor vechi, din paianta. Drumul catre pestera este astfaltat, dar in urcus si presarat cu serpentine, de aceea nu este recomandata vizita iarna. Din Moeciu se face dreapta, conform indicatorului, catre satul Pestera. Daca nu nimeriti, intrebati localnicii, sunt foarte amabili!
Pestera Liliecilor nu este electrificata, pentru a nu deranja mamiferele ce isi duc viata acolo, asadar e recomandat sa aveti o lanterna cand o vizitati. In plus, precizez ca din cauza unui firicel de apa care o strabate, pestera este pe alocuri maloasa, deci sunt necesare incaltari adecvate. La solicitarea specialistilor, care doresc sa protejeze speciile rare de lilieci ce salasluiesc in ea, pestera ar putea fi inchisa publicului larg. Drept urmare, grabiti-va sa o vizitati! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.