Sambata, 25 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Reculegere la Manastirea Sfanta Ana

Reculegere la Manastirea Sfanta Ana

Email Imprimare

Manastirea Sfanta Ana este situata pe coama Dealului Mosului, care domina orasul Orsova, la o altitudine de circa 300 de metri, ce ii ofera o priveliste inegalabila asupra defileului Dunarii. Sfanta manastire ortodoxa a fost ctitorita de ziaristul interbelic Pamfil Seicaru, care a luptat ca sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie in Primul Razboi Mondial. In toamna anului 1916, chiar pe Dealul Mosului, explozia unui obuz l-a ingropat intr-un transeu, alaturi de un camarad. Au scapat cu viata, iar Pamfil Seicaru a fagaduit sa ridice in acel loc o manastire, in semn de multumire lui Dumnezeu, dar si in memoria celor cazuti in razboi.

Ridicarea Manastirii Sfanta Ana a fost precedata, in anul 1935, de construirea unui drum de acces, lung de un kilometru si jumatate, numit Drumul Eroilor. Manastirea a fost construita intre anii 1936 si 1939, perioada in care Seicaru era directorul ziarului Curentul si deputat in Parlamentul Romaniei. Insa, deoarece s-a construit fara acordul episcopiei si nu a fost sfintit locul de amplasare a manastirii, episcopul de atunci a refuzat sfintirea acesteia. Pamfil Seicaru a donat manastirea Mitropoliei Olteniei. In anul 1945, cladirea a fost transformata in restaurant si discoteca, iar chiliile calugaritelor in camere de cazare. In anul 1990, Manastirea Sfanta Ana a fost preluata de proprietarul de drept si a fost sfintita de vicarul Mitropoliei Olteniei. Intre anii 1995 si 1996 au fost construite o clopotnita cu altar de vara si Muzeul Pamfil Seicaru.
Complexul monahal are elemente de stil traditional romanesc si chilii amplasate pe ambele parti, in forma de U. Manastirea poarta hramul „Sfanta Ana”, dupa numele mamei ziaristului. In pridvorul manastirii se afla mormantul lui Pamfil Seicaru. Daca va aflati in zona, poate cu scopul de a ajunge la Cazanele Dunarii, rezervati-va putin timp sa va inchinati la Manastirea Sfanta Ana! Linistea si frumusetea pe care le veti intalni la manastire va vor face sa va intoarceti! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.