Sambata, 25 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Casa saseasca autentica in Tara Barsei

Casa saseasca autentica in Tara Barsei

Email Imprimare

Spui casa saseasca si te gandesti la proprietatea din Viscri a printului Charles, mostenitorul coroanei Marii Britanii. Componenta importanta a patrimoniului autohton, imobilele sasesti sunt insa mult mai mult decat atat. Peste 200 de sate si numeroase orase din Transilvania poarta amprenta civilizatiei germanice. Iar casa saseasca din Codlea, construita intre anii 1905 si 1907, este o locuinta exemplara din acest punct de vedere. Porti inalte care feresc de orice privire indiscreta lasa sa se intrevada o resedinta impresionanta, cu ferestre mari, barne si stalpi din lemn la vedere, cu aerul unei fortarete in miniatura.
Cu o suprafata utila de 450 de mp(D+P+M), imobilul este complet restaurat, actualul proprietar acordand o atentie deosebita conservarii detaliilor arhitecturale originale. Tamplaria din stejar a fost reconditionata, insa pentru un mai bun confort termic a fost adaugat inca un rand de ferestre din lemn stratificat. Usile si tocurile din lemn sunt, de asemenea, adaosuri moderne, replici de calitate ale elementelor originale. Doua randuri de grinzi paralele strabat, la o inaltime de 3,5 metri, tavanul casei. Mansarda, un spatiu deschis de 150 mp, dispune de baie proprie si este protejata de un acoperis recent refacut cu tigla dubla cu aerisire tip solzi. Instalatiile complet noi, garajul cu acces automatizat si incalzirea centralizata separata pe fiecare nivel sunt doar cateva elemente discrete ale modernitatii intr-un decor care pastreaza farmecul unei locuinte traditionale sasesti.
Iar proprietatea beneficiaza de un adevarat bonus: in aceeasi curte exista o casa complet separata, cu o suprafata de peste 200 de mp, dispusa pe doua niveluri. Construita in 1973, locuinta este complet modernizata si utilata.
Impresionant este si terenul pe care se afla proprietatea. Intins pe o suprafata de 1826 mp, acesta este compus din doua parti distincte: o curte in buna masura pietruita, marginita de plante ornamentale, si o gradina terasata cu pomi fructiferi. Zonele sunt despartite prin ziduri masive care potenteaza aspectul de fortificatie al proprietatilor tipic sasesti.
In plus, locatia, cuvantul-cheie in imobiliare, este una deosebita. Proprietatea se afla in centrul orasului Codlea, la 15 kilometri de Brasov si la numai 5 kilometri de viitorul aeroport din Ghimbav. Din curtea casei sasesti poate fi admirat masivul Postavaru, iar proximitatea drumului national DN1 o face o excelenta alegere pentru cei pentru care mobilitatea este o prioritate.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.