Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Clujul, un oras fain

Clujul, un oras fain

Email Imprimare

Clujul este un oras aparte din Romania. Situat in Transilvania, mi se pare foarte diferit fata de restul oraselor mari din Romania pe care le-am vizitat pana acum. M-au impresionat in mod special arhitectura cladirilor si faptul ca o mare parte din ele erau restaurate. De asemenea, curatenia, Clujul este un oras foarte curat comparativ cu alte mari orase. Intr-un weekend pe care l-am petrecut acolo, am avut ocazia sa cunosc oameni minunati si ospitalieri si m-a cucerit iremediabil accentul lor.

Imi place ca oamenii de acolo parca au mai multa rabdare si nu se grabesc, viata parca nu se misca intr-un ritm atat de accelerat ca in Capitala. Am vizitat cateva obiective turistice care imi vor ramane intiparite in minte pentru mult timp:
1. Muzeul Farmaciei, care se afla in cladirea casei Hintz. Acolo am vazut metode vechi de a trata oamenii si ce mi-a placut cel mai mult a fost “elixirul tineretiiâ€, “elixirul dragosteiâ€, “elixirul vietiiâ€. Acele lichide nu contineau nicidecum leacul batranetii fara tinerete si viata fara de moarte, iar cel mai valoros lucru pe care-l contineau era putin vin amestecat cu diferite arome.
2. Muzeul Etnografic din Transilvania, unde am vazut diferite porturi populare, ustensile de lucru din diferite regiuni. Are o vechime de mai bine de 80 de ani si este primul din tara de acest gen.
3. Muzeul de Istorie – acolo veti gasi expozitii valoroase, patrimoniu istoric si arheologic ce reflecta istoria si civilizatia Transilvaniei din preistorie pana in prezent. Este bine sa va alocati cel putin jumatate de zi pentru a vizita acest muzeu, pentru ca aveti de aflat foarte multe informatii.
4. Gradina Botanica Alexandru Borza din Cluj, care cuprinde mai multe sectoare: Ornamental, Fitogeografic, Sistematic. Acolo veti invata despre foarte multe specii de plante, iar plimbarile prin gradini sunt extreme de relaxante si placute.
Asadar, in orice colt al Romaniei v-ati afla, nu omiteti acest oras cu oameni frumosi si istorie bogata. Eu am optat pentru o deplasare cu avionul, deoarece cu trenul sau masina mi se pare ca e un drum mult prea lung din Bucuresti. Gasiti bilete accesibile ca pret si in mai putin de o ora sunteti acolo. (Alina Miron)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.