Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Prin Moieciu si imprejurimi

Prin Moieciu si imprejurimi

Email Imprimare

Zona Moieciu m-a incantat dintotdeauna. Pensiuni frumoase, oameni primitori, un colt de rai in care frumusetile naturii si-au dat mana cu omul harnic. Aflata in Moieciu, impreuna cu familia, ne-am cazat la una dintre pensiuni si am purces la drum, sa exploram zona. Primul nostru popas a fost la Cascada La Chisatoare. Aceasta se afla pe malul raului Turcu, ce curge pe langa drumul ce leaga Moieciu de Sus de Moieciu de Jos. Cursul lin al apei coboara linistit catre rau, pe peretele de stanca acoperit de muschi. Nu lipsiti de umor, localnicii au dat numele cascadei dupa sunetul apei care coboara de pe munte. Iarna, cascada ingheata si cursul apei se transforma in coloane spectaculoase de gheata.

Din Moieciu de Sus se poate intra in Parcul Natural Bucegi, care face parte din reteaua nationala de arii protejate. Parcul se intinde pe teritoriul administrativ a trei judete: Dambovita, Prahova si Brasov. Mai multe trasee alpine pornesc de la intrarea in parc, insa inainte de a pleca la drum trebuie o atenta documentare: conditii meteo, durata si dificultate traseu, harta, echipament necesar.
Cel mai mult ne-a surprins insa Cheile Gradistei  - Resort Fundata. Un loc care descrie cel mai bine ce poate face un roman harnic si cu initiativa. Accesul se face prin Cheile Gradistei – Resort Moieciu, pe un drum privat impecabil, asfaltat integral. Un platou aflat la 1.300 de metri altitudine, intr-un cadru natural mirific, a fost transformat intr-un loc de relaxare, de petrecere a timpului liber, de practicare a sporturilor de iarna (piesa de rezistenta este un poligon de biatlon, cu partiile de schi fond aferente) si nu numai.
Drumetii in Tara Branului, mountain bike, parc de aventura cu tiroliana, locuri de joaca, terenuri de tenis, fotbal, handbal si baschet, sala sporturilor, toate pentru a fi pe gustul celor dornici de miscare, in orice sezon! Va recomand sa includeti in programul dumneavoastra de vacanta Cheile Gradistei, sa urcati catre ceainarie, pentru un peisaj de poveste, sa zaboviti la un ceai pe terasa, admirand Muntii Piatra Craiului si Bucegii!
In plus, din zona Moieciu puteti ajunge cu usurinta la numeroase alte obiective turistice: Castelul Bran, Cetatea Rasnov, Pestera Valea Cetatii, Cheile Dambovicioarei, Pestera Dambovicioara, iar orasul Brasov este situat la numai 30 de kilometri. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.