Duminica, 17 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Din Baile Herculane catre lacul Prisaca

Din Baile Herculane catre lacul Prisaca

Email Imprimare

Aflata impreuna cu familia in Baile Herculane, parasim statiunea indreptandu-ne catre urmatoarea destinatie, Lacul Prisaca. Iesirea catre Baia de Arama, respectiv catre lac, se face prin superba strada Romana, ce trece pe sub hotelul Roman. Imediat dupa iesirea din hotel, drumul arata ca o alee dintr-un parc, intesata de vechi statui, un loc mirific, ideal de parcurs pe jos.
La circa patru kilometri, urmand cursul Cernei, aglomeratia stradala ne semnalizeaza ca am ajuns la Strandul 7 Izvoare. Odinioara, acolo au existat sapte izvoare calde si sapte izvoare reci. Cele reci se pare ca ar fi disparut sub lacul de acumulare hidroenergetic Prisaca. Bazinele termale, amenajate empiric, denumite cadite, si strandul termosalin sunt foarte cautate de catre turisti, nu doar pentru proprietatile curative ale apelor, ci si pentru peisajul rar al Vaii Cernei. Oameni cu venituri medii, in special persoane varstnice, din toate zonele tarii, se bulucesc la izvoare, spre a-si trata maladiile, fie vara sau iarna.
Continuam traseul nostru pe Valea Cernei, savurand frumusetea peisajului. Raul Cerna, numit de catre romani Tierna, apoi Dierna, de catre slavi, izvoraste din Muntii Poiana Rusca. Raul este cautat de catre amatorii de rafting, dificultatea acestuia permitand practicarea raftingului turistic. In amonte de Baile Herculane, apa Cernei este oprita de barajul care formeaza lacul Prisaca. Lacul de acumulare hidroenergetic, avand o lungime de aproximativ patru kilometri, este o oaza de liniste si relaxare pentru banateni si nu numai.
Lacul s-a format prin construirea barajului, cu scopul producerii de energie electrica, dar si al mentinerii echilibrului apelor subterane din zona. Lacul Prisaca se afla in Parcul National Domogled – Valea Cernei. Parcul, ce se intinde pe suprafata a trei judete, Caras-Severin, Mehedinti si Gorj, ofera turistului trasee turistice cu frumuseti nebanuite. Prezenta pensiunilor si a cabanelor face ca in zona lacului Prisaca sa se practice un turism de recreere, unde se pot desfasura activitati precum echitatia, ciclismul, pescuitul. Va recomand sa vizitati statiunea Baile Herculane, apreciindu-i zestrea pe care o detine, si sa luati macar o noapte de cazare pe malul lacului. Merita! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.