Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Castelul Dracula si misterele sale

Castelul Dracula si misterele sale

Email Imprimare

Tihuta este un pas din Muntii Bargaului, situat la altitudinea de 1.227 de metri, care leaga judetele Bistrita-Nasaud si Suceava. Intre anii 1976 si 1983, comunistii au construit in Pasul Tihuta un castel-hotel, care se voia a fi ca cel descris de Bram Stoker in romanul sau, Dracula. Initiatorul proiectului a fost Alexandru Misiuga, seful Oficiului Judetean de Turism Bistrita-Nasaud din acea perioada. Misiuga a primit aprobare pentru construirea castelului, dar i-au fost precizate cateva modificari fata de roman: castelul nu putea avea aspect de ruina, iar intrarea nu putea fi printr-un cimitir.
Imediat ce a fost finalizat, turisti din toata Europa, Statele Unite sau Japonia au cautat acest hotel special, care pare a fi situat in locul unde Bram Stoker a plasat casa contelui Dracula. Chiar daca scriitorul nu a vizitat niciodata Transilvania, a studiat carti de istorie si se pare ca a avut un prieten originar din Romania. In plus, la circa 13 kilometri, pe varful Frumuseaua, ar fi existat o cetate care l-ar fi putut inspira pe Bram Stoker.
In prezent, interesul turistilor pentru aceasta locatie nu a scazut, numarul lor crescand de la an la an. Cu o arhitectura interesanta si culori cenusii, castelul-hotel atrage imediat atentia. In fata castelului troneaza bustul scriitorului Bram Stoker. Curtea interioara, pavata cu piatra, asigura intrarea in corpurile cladirii. In subsolul castelului este amplasat cavoul contelui Dracula. Se poate vizita, dar nu si de catre cardiaci, vampirul Dracula o sa iasa din cosciug si o sa-i cam sperie.
La castelul Dracula se organizeaza evenimente, intr-o ambianta inedita, dar cele mai spectaculoase sunt balurile mascate ce au loc de Halloween, cand in Pasul Tihuta sosesc turisti din toata lumea. La intrare ii intampina mesajul contelui Dracula: Voi, oamenii, nu sunteti nemuritori! Insa, farmecul castelului nu este dat doar de mitul lui Dracula. Amplasarea acestuia intr-un loc mirific, pe culmea unei coline, inconjurat de paduri de brazi si creste muntoase, impresioneaza pe orice turist care strabate Pasul Tihuta. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.