Marti, 24 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Resedinte la munte: Vila Alaman Oncea de pe Valea Lotrului

Resedinte la munte: Vila Alaman Oncea de pe Valea Lotrului

Email Imprimare

Vila Alaman Oncea, situata in centrul orasului Brezoi, in fata parcului si cu perspectiva spre Varful Turtudanului, a fost construita in anul 1905 si se remarca prin elementele specifice stilului Art Nouveau, ce ii confera un dinamism aparte. In ceea ce priveste decoratiunile murale interioare, acestea respecta stilul, cu motive inspirate din natura. Legenda aminteste ca printre primii care au salasluit aici, in valea "lotrilor" (hotilor), au fost cetele de haiduci care se ascundeau in adancul padurii la adapostul cetinei de brad sau la umbra fagului, unde dupa un "jaf la drumul mare", undeva jos in trecatoarea Oltului, sau dincolo, peste creasta muntelui, se afundau aici pentru impartirea prazii si pentru a o ascunde in adancurile pesterilor si grotelor din aceasta regiune.

Valea Lotrului incepe in dreptul oraselului Brezoi, la confluenta dintre Lotru si Olt. Ca sa ajungi aici, trebuie sa parcurgi minunata Vale a Oltului, fie ca vii dinspre Sibiu sau dinspre Ramnicu-Valcea. Brezoiul este un mic si pitoresc oras de munte, cu circa 7.000 de locuitori, situat la o altitudine de 400 m si la o distanta de 200 km de Bucuresti, 70 km de Sibiu, 30 km de Ramnicu Valcea. El constituie punctul de plecare pentru numeroase trasee turistice marcante ce strabat muntii Lotrului, Capatanii si masivul Cozia. De asemenea, Brezoiul este o excelenta "baza" de plecare in calatorii mai lungi spre vechile burguri transilvane sau spre manastirile Olteniei.
Orasul este inconjurat de paduri si vai in care sunt raspandite sate sau locuinte sezoniere – asa-numitele "odai" care pastreaza inca izul arhaic al vietii taranilor din zona montana si submontana. In paduri pot fi intalnite frecvent toate speciile de vanat mare de la noi din tara: urs, lup, mistret, cerb, caprior, capra neagra, ras. Lacurile de acumulare si vaile adiacente sunt populate cu speciile de pesti specifice apelor de munte ce pot face deliciul unor partide de pescuit.
Clima generoasa, montana, cu aerul curat, lipsita de vanturi puternice, de zile caniculare, sau de geruri naprasnice, constituie un foarte bun remediu impotriva surmenajului si stresului cotidian. Putem gasi zone cu microclimat aparte, ce nu s-a schimbat de mii de ani. Flora, foarte variata, abunda in specii rare sau unice. Floarea de colt o gasim aici la cea mai joasa altitudine din Europa (500 de metri). (Sursa: Artmark)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.