Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Resedinte la munte: Stupina lui Christoph

Resedinte la munte: Stupina lui Christoph

Email Imprimare

Conacul boieresc cunoscut localnicilor sub numele de Stupina lui Christoph este situat la marginea Brasovului, intr-o zona linistita si pitoreasca a cartierului Stupini, cu o priveliste de vis data de muntii Ciucas, Piatra Mare, Bucegi, Postavaru, Iezer Papusa si Fagaras. Astfel, desi se bucura de linistea oferita de pozitionarea la marginea orasului, conacul ofera in acelasi timp un acces facil la tot ce inseamna Brasovul. Piata Sfatului se afla la doar 7 km, pana in Poiana sunt 21 km, iar pana la Castelul Bran 31 km.

Conacul este amplasat pe un teren de doua hectare, care ofera multiple posibilitati de folosire sau dezvoltare. Constructia dateaza de la 1873 si este una tipica locului si epocii: constructie solida, masiva, cu ziduri exterioare, avand o grosime de 60 cm, pereti interiori grosi de 50 cm si camere inalte de 3,50 m. Suprafata actuala utila a casei este de 272 mp, situati la parter si in care regasim cinci camere, doua bucatarii si doua bai. Beciul are 60 mp, iar mansarda va putea oferi inca 272 mp utili, insa necesita un proces de renovare.
Casa are un aer cald si primitor, tavanele inalte si spatiile vitrate mari facand-o sa fie foarte luminoasa in timp ce semineul din living spune o poveste despre seri de iarna cu zapada la geamuri si cu basme in jurul focului care sfaraie in vatra.
Constructia este in stare foarte buna, fara probleme structurale sau estetice, mansarda fiind singura care va necesita lucrari de amenajare, nefiind niciodata folosita de actualii proprietari. Istoria conacului si a domeniului este una destul de bogata, Arhivele Statului oferind referinte despre “Stupina lui Christophâ€, sub forma de inscrisuri si harti, datand inca de la 1845.
Viitoarea destinatie a conacului poate prinde multe forme: resedinta permanenta, casa de vacanta, pensiune sau centru de evenimente. Pe langa acestea, terenul foarte fertil, folosit de proprietari pentru agricultura, se poate transforma oricand in baza unei microferme ecologice aditionale functiunii de baza, intrucat nu au fost niciodata folosite ingrasaminte chimice.
Centura Brasovului este la 3 km distanta, iar viitorul aeroport de la Ghimbav la mai putin de 5 km, asadar accesul spre si dinspre locatie se face extrem de usor, ceea ce reprezinta un atu important daca proprietatea va primi o destinatie comerciala. (Sursa: Artmark)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.