Sambata, 11 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Vila interbelica din zona Primaverii

Vila interbelica din zona Primaverii

Email Imprimare

Aceasta vila fermecatoare construita in 1937 este amplasata in cea mai buna zona rezidentiala din Bucuresti. Imobilul beneficiaza de o gradina generoasa, una dintre cele mai mari din zona, pe care sunt plantate conifere, ce creeaza vara o umbra racoroasa si protejeaza fatada de strada principala. Vila a fost consolidata integral in anul 2000 si reamenajata in 2018, cu inlocuirea tuturor instalatiilor. Imobilul este dotat cu finisari de cea mai buna calitate, intre care piatra naturala si lemn masiv, armonizate ingenios cu mobilierul si solutiile tehnologice de ultima ora (incalzire in pardoseala, recirculare apa calda menajera, sisteme de control smart).

In reamenajarea interiorului s-a tinut cont de caracteristicile originale ale casei, pastrandu-se si punandu-se in valoare detaliile de epoca: arcadele elegante, coloanele ornamentale, elementele de lemn masiv sculptat, ferestrele in stil venetian cu influente maure, decorate cu vitralii pictate manual in stil Art Nouveau. Zona generoasa de recreere din exterior cuprinde spatii de relaxare, foisor si loc de joaca pentru copii.
Anul de constructie a vilei se suprapune cu perioada de infiintare a cartierului Primaverii. Proiectat de Octav Doicescu (1902-1981), unul dintre cei mai importanti arhitecti romani din perioada interbelica, acest cartier se situa in prima parte a secolului trecut in afara Bucurestiului. Parcelarea apartinea zonei trasate in 1932 de Banca Marmorosch-Blank in cartierul Jianu-Bordei si era delimitata de strazile Herastrau, Armindenului, Jean Monnet si bulevardul Mircea Eliade. In aceeasi perioada (1930-1935) s-a amenajat si Lacul Herastrau, prin asanarea unei zone mlastinoase.
Locuintele proiectate in anii ’30 de arh. Octav Doicescu au fost create pentru muncitorii de la Uzina de Gaze si Electricitate si au respectat cu strictete o serie de principii de urbanism: erau construite in stil modernist si aveau cel mult un etaj. Arhitectul isi va construi in 1939 o casa in acest cartier, pe str. Mircea Eliade nr. 2 colt cu str. Herastrau, unde va locui pana la finalul vietii. Dupa preluarea puterii de catre comunisti, cartierul a fost ales de acestia ca zona rezidentiala pentru nomenclaturistii vremii si a devenit “Cartierul Interzis” - accesul era permis doar rezidentilor, fiind extrem de bine pazit.
Situata intr-un cartier exclusivist cu o istorie aparte, in imediata apropiere a celui mai mare parc din Bucuresti, vila reprezinta o resedinta ideala pentru o familie in cautarea celor mai bune scoli si licee, ce isi doreste sa profite de aerul curat si linistea zonei. (Sursa: Artmark)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.