Luni, 21 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea De ce iubesc si traiesc in Romania?

De ce iubesc si traiesc in Romania?

Email Imprimare

Romania este tara tuturor posibilitatilor, de unde unii ar pleca cu prima ocazie, in timp ce altii au renuntat la multe "trenuri" si au ramas. Victima a luptelor politice, a eternului conflict dintre cele doua palate, este urata si iubita, dupa cum... bate vantul!
De ce, iubesc Romania? Uneori, ca si intr-o relatie, nu caut motivele pentru care o iubesc. Imi este de ajuns ca sunt in stare, undeva, intr-un colt al sufletului, sa o iubesc sincer. Poate pentru ca asa a fost sa fie, poate pentru ca sunt zile in care mi se pare cea mai potrivita tara pentru mine, poate pentru ca, asa cum spunea scriitorul Iulian Tanase intr-o emisiune, fiindca pot sa stau in cap beat, la Unirii, si nu ma aresteaza nimeni.

Poate iubesc Romania cand ar trebui sa o urasc. Poate ca ii caut nod in papura cand ar trebui sa o accept asa cum este si sa ii laud progresele, in loc sa vreau mai mult. Iubesc Romania pentru cultura, pentru unii oameni pe care i-a dat si pentru oamenii pe care sunt sigura ca ii va da in continuare. Iubesc Romania poate fiindca sunt constienta ca, daca, nu as avea-o, mi-ar lipsi. Uneori, ca si intr-o relatie, nu caut motivele pentru care iubesc Romania. Imi este de ajuns ca sunt in stare, undeva intr-un colt, inca nealterat de coruptie, birocratie si circ, sa o iubesc sincer.
Consider ca Romania, asa "needucata, saraca si bolnava" cum este catalogata de unii, imi ofera linistea sufleteasca, bunastarea si confortul familiei mele. Identitatea si constiinta nationala se manifesta in culorile nationale, in operele marilor scriitori ai poporului nostru, in obiceiuri si traditii, in portul si arta populara, in muzica marilor compozitori romani, precum si in cea traditionala, in toate inventiile cercetatorilor romani, renumiti pe plan mondial si, de asemenea, in conduita fiecarui cetatean roman, atat in tara, cat si in strainatate.
Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de first-timers. Am facut in 29 de ani mai multe decat altii in zeci de ani, am "ars" etape, ne-am emancipat. Romanii sunt extrem de creativi si istoria ne-a invatat sa "sarim" rapid peste multi pasi. Sunt mandra ca, oricand in tara mea, am ocazia sa imi manifest imaginatia si inteligenta, sa muncesc corect, sa traiesc viata pe care mi-o doresc, ceea ce ma face sa cred ca Sky is the limit!
Daca pana acum nu am reusit inca sa fac multe pentru a-mi rasplati tara, mai am timp si promit ca voi face totul in folosul ei. Este tara mea, tara noastra, a fiecaruia dintre noi, este unica noastra casa si toti trebuie sa contribuim pentru a o face asa cum ne-o dorim - prospera si frumoasa. Sa o ajutam sa infloreasca, sa-si pastreze frumusetea inedita si pentru generatiile viitoare, pentru ca urmasii nostri sa fie mandri de tara lor. In acelasi timp, memoria strabunilor care au edificat Romania trebuie pastrata si transmisa acestora din urma. (Doina Ana Butman)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.