Luni, 13 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Din Borsa catre Cascada Cailor

Din Borsa catre Cascada Cailor

Email Imprimare

Statiunea Borsa este situata in sudul Maramuresului, la 850 de metri altitudine, in Muntii Rodnei, pe valea raului Viseu. Zona este cautata atat vara, pentru drumetii, cat si iarna, pentru partiile sale. Statiunea este punctul de plecare catre cea mai inalta cascada din Romania, Cascada Cailor. Cea mai usoara cale catre cascada este cu telescaunul, timp de 17 minute, si apoi pe jos, pentru circa 40 de minute, pe un traseu fermecator si lipsit de dificultate. De la statia de telescaun se intra in Rezervatia Naturala a Muntilor Rodnei.

Cascada este situata la altitudinea de 1.300 de metri si are o inaltime de circa 90 de metri. Suvoaiele de apa cad spectaculos peste stanci, impresionand turistii veniti sa o vada. Legenda spune ca se numeste Cascada Cailor, deoarece in ea se aruncau caii urmariti de ursii flamanzi.
Tarifele pentru telescaun sunt de 30 de lei pentru urcare si coborare adulti si 15 lei pentru urcare si coborare copii. Sincer, se merita, macar o data in viata! Privelistea oferita din telescaun, cat si cascada si muntii din jur sunt pur si simplu parca desprinse dintr-o pictura, una foarte reusita. In plus, odata urcat pe munte, se poate constata ca zona este foarte, foarte ingrijita, cosuri de gunoi, bancute pentru popas, curatenie. Traseul catre cascada mi-a placut mai mult decat statiunea, care este afectata de imaginea unor cladiri lasate in paragina. Dar se pare ca unele lucruri sunt in schimbare. Telegondola, cu plecare din statiune, pare ca va deveni realitate.
Muntii nostri ascund adevarate comori. Cascada Cailor este una dintre ele. Sa ne iubim muntii, sa iubim Romania, pentru ca este o tara de iubit! (Oana-Nicoleta Rosu)
Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.