Duminica, 27 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Reculegere la manastirea din Pasul Prislop

Reculegere la manastirea din Pasul Prislop

Email Imprimare

Pasul Prislop este trecatoarea cea mai inalta din Carpatii Orientali, care face legatura intre Maramures si Bucovina, intre Muntii Rodnei, aflati la sud, si Muntii Maramuresului, aflati la nord. Lumea vazuta din Pasul Prislop e mirifica. Un loc ce pare desprins din rai, cu paduri nesfarsite de brazi, peisaje fascinante, atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini. Pasul gazduieste in fiecare an, la sfarsit de august, in prima duminica dupa Adormirea Maicii Domnului, Festivalul interjudetean de folclor Hora de la Prislop, un eveniment cu traditie, organizat inca din anul 1968, ce reuneste artisti din judetele Maramures, Suceava si Bistrita-Nasaud. Festivalul reuseste sa adune anual mii de participanti.

Manastirea Prislop, cu hramul Schimbarea la Fata, este situata la altitudinea de 1.413 metri, in varful Pasului Prislop. Piatra de temelie a manastirii a fost pusa in anul 1999, deasupra vechilor transee de razboi din timpul celor doua razboaie mondiale. O parte dintre eroii cazuti in lupte, soldati romani, rusi, germani, polonezi, au fost ingropati in cimitirul militar din apropierea manastirii.
Exista mai multe manastiri care au denumirea de Prislop. Cei mai multi crestini cunosc foarte bine doar asezamantul monahal din judetul Hunedoara, acolo unde este inmormantat Sfantul Ardealului, Parintele Arsenie Boca. In judetul Maramures exista doua manastiri cu aceasta denumire, manastirea despre care am vorbit mai sus apartinand cultului ortodox, dar si manastirea de confesiune greco-catolica, situata in satul Prislop din comuna Boiu-Mare, in partea de sud a judetului.
Zona are multe de oferit. Nu ramane decat sa va urcati in masina si sa porniti la drum!
Va veti simti intr-o lume mai curata si mai aproape de Dumnezeu! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.