Luni, 25 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Originalitate la Muzeul Radacinilor

Originalitate la Muzeul Radacinilor

Email Imprimare

Muzeul Radacinilor este unul dintre cele mai interesante case-muzeu pe care am avut prilejul sa le vizitez. Un muzeu unic intr-o casuta micuta, invelita cu dranita, situata la 20 de kilometri de Borsa, la baza Pasului Prislop, ce merita vizitata de catre oricare turist aflat in zona. Muzeul este proprietatea domnului Stefan Grec, fost lucrator forestier. Dansul a colectionat, vreme de peste 40 de ani, radacini cu forme neobisnuite, pe care le-a transformat, plin de imaginatie, in lucrari demne de vitrinele oricarui muzeu. Pe langa radacini, Stefan Grec a colectionat obiecte vechi militare, bancnote, oua incondeiate si flori de mina.

Pe langa inventivitatea si dragostea batranului Stefan Grec pentru padure, am fost impresionata de sotia dansului, o batranica simpatica, care ne-a vorbit despre lucrarile sotului, strecurand cate o gluma in prezentare. Pasiunea lui Stefan Grec o putem privi ca pe o lectie de viata, o lectie fascinanta atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Fetita mea a parcurs muzeul cu maxima atentie, parca nevenindu-i sa creada ca batranul domn Stefan a avut atata rabdare sa gaseasca radacinile cu forme bizare, mai apoi sa vada in ele altceva si sa le dea chiar si cate un nume hazliu.
Intrarea este gratuita. Sotii Grec nu cer nimic, dar munca si daruirea domnului Stefan parca ar merita rasplatita. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.