Marti, 26 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cultura si traditii la Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc

Cultura si traditii la Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc

Email Imprimare

Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc detine o colectie exceptionala, alcatuita din obiecte de lemn utilizate in trecut de catre taranii din Obcinile Bucovinei. Muzeul are o istorie indelungata, fiind inaugurat in anul 1936. Initial gazduit in trei sali de clasa din cladirea scolii, muzeul a fost mutat in anul 1967 in cladirea fostei Primarii, respectiv Prefecturi.

Muzeul, unic in tara, prezinta intr-o forma aparte varietatea ocupatiilor localnicilor. Cea mai mare parte a pieselor expuse sunt din secolul al XIX-lea si inceputul secolului XX si au fost confectionate din lemn de molid, brad si foioase. Nu lipsesc obiectele destinate transportului, prelucrarii lanii, exploatarii lemnului, pastoritului, pescuitului, albinaritului, instrumentele muzicale, mobilierul sau bunurile de utilitate casnica. Toate sunt obiecte unicat, faurite de tarani, pentru a-si putea desfasura activitatea. In curtea muzeului sunt amplasate si se pot vizita cateva locuinte traditionale.
Asa cum este mentionat pe adresa de facebook a institutiei, muzeul a intrat, din octombrie 2018, intr-un amplu proces de reabilitare si renovare. Binevenit as spune, caci cladirea, datata din anul 1904, avea mare nevoie de modernizare. Asteptam finalizarea lucrarilor, caci miile de exponate merita din plin vazute, atat de cei mici, cat si de cei mari, care isi vor aminti cu drag de locuinta bunicilor. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.