Duminica, 5 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Rugaciune la Bazilica Adormirea Maicii Domnului din Cacica

Rugaciune la Bazilica Adormirea Maicii Domnului din Cacica

Email Imprimare

Bazilica Adormirea Maicii Domnului se afla in centrul localitatii Cacica, din judetul Suceava, vizavi de salina si a fost construita intre anii 1903 si 1904, in stil neogotic, din piatra cioplita si caramida rosie, dupa un proiect din Polonia. In bazilica se afla o icoana miraculoasa a Preacuratei Fecioare Maria cu Pruncul in brate, copie a icoanei Madona Neagra din Polonia. Icoana este pictata pe panza si este acoperita cu un basorelief din lemn, ramanand vizibile numai mainile si fetele.

In anul 1996, biserica a fost declarata sanctuar diecezan, iar in anul 1997 sanctuar national. La 14 august 2000, Papa Ioan Paul al II-lea a acordat bisericii titlul de basilica minor. Precizez ca sunt numite basilica minor bisericile care indeplinesc anumite criterii, cum ar fi: importanta istorica, vechimea, arhitectura si marimea edificiului, precum si importanta religioasa. Acest titlu onorific poate fi oferit doar de catre Suveranul Pontif. In anul 2010, cu prilejul implinirii a 10 ani de cand sanctuarul de la Cacica a fost ridicat la rangul de basilica minor, a fost dezvelita statuia Papei Ioan Paul al II-lea, amplasata in fata bisericii.
Anual, la 15 august, cand se celebreaza hramul lacasului de cult, are loc pelerinajul in cinstea Maicii Domnului. Mii de pelerini, din tara si din strainatate, vin atunci la Cacica spre a gasi mangaiere si vindecare in fata icoanei Preacuratei Fecioare. Liturghiile oficiate la Cacica sunt celebrate in limbile romana, poloneza, germana si maghiara.
La inceputul anului 1908 a fost construita, din bucati de stanca, Grota Lourdes, in cinstea Maicii Domnului de la Lourdes. Dupa aproape 30 de ani, in anul 1936, s-a decis construirea unei noi grote, precedenta fiind serios afectata de intemperii. In grota exista un altar ce serveste la oficierea Sfintei Liturghii in timpul pelerinajelor. In partea dreapta a grotei se afla o fantana cu apa considerata tamaduitoare.
Daca vizitati Cacica, nu ezitati sa va indreptati si catre Bazilica Adormirea Maicii Domnului, sa va rugati, sa va deschideti inima si sa lasati lumina prezentei Domnului nostru Iisus Hristos sa intre in ea! (Radu-Cristian Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.