Vineri, 29 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Manastirea Sihastria Putnei, un colt de rai bucovinean

Manastirea Sihastria Putnei, un colt de rai bucovinean

Email Imprimare

Manastirea Sihastria Putnei este situata la 4 kilometri de Manastirea Putna, in judetul Suceava. Manastirea a fost intemeiata in timpul domniei Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, cand monahul Atanasie s-a retras in acele locuri izolate spre a fi mai aproape de Dumnezeu. Dupa el au venit si alti credinciosi si a aparut necesitatea construirii unor chilii, apoi a unei bisericute. Mai tarziu, in timpul egumenului Sila, in locul micii biserici din lemn s-a zidit o biserica din piatra. Din pacate insa, odata cu sosirea stapanirii habsburgice, manastirea a fost inchisa, iar calugarii obligati sa se retraga la Manastirea Putna.

Abia in anul 1990 viata monahala la manastire a fost reluata. In timpul lucrarilor de reconstructie, s-au descoperit osemintele galbene si frumos mirositoare ale celor trei cuviosi: Sila, Natan si Paisie. Acestia au fost trecuti in randul sfintilor in anul 2016, cu zi de praznuire 16 mai. Alaturi de vechea biserica, in anul 2002, s-a inceput constructia unei biserici mai mari. Astazi, aceasta este biserica principala a manastirii.
Va recomand din tot sufletul sa mergeti la Manastirea Sihastria Putnei! Zona este un colt de rai pe pamant bucovinean, unde veti gasi liniste, multe flori, aer curat de munte, curatenie impecabila. Daca doriti si cazare, vizavi de manastire este situata pensiunea Casa Sebastian, administrata de calugarii manastirii. Precizez ca drumul de la Manastirea Putna este betonat integral. (Oana-Nicoleta Rosu)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.