Marti, 17 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Manastirea Moldovita, o poarta catre Rai

Manastirea Moldovita, o poarta catre Rai

Email Imprimare

Manastirea Moldovita este situata in nordul judetului Suceava, in comuna Vatra Moldovitei. Lacasul de cult a fost ridicat in anul 1532 de catre domnitorul Petru Rares, la circa 500 de metri de ruinele unei vechi biserici din piatra, zidita de Alexandru cel Bun, care s-a prabusit din cauza unor alunecari de teren. Biserica manastirii a fost pictata in anul 1537, atat in interior, cat si la exterior. Pictura, de o reala frumusete, contine scene cu caracter religios, istoric si cultural.

Intrucat este inconjurata de ziduri puternice, cu o inaltime ce depaseste 6 metri, manastirea are un aspect de fortareata. Deasupra intrarii principale este sculptata in piatra vechea stema a Moldovei. In curtea bisericii se afla si muzeul manastirii. Acesta pastreaza carti liturgice, descoperiri arheologice, jiltul domnesc din perioada domniei lui Petru Rares. In anul 1785, din pricina ocupatiei austriece, manastirea a fost desfiintata. Pana in anul 1932, cand si-a reluat activitatea ca manastire de maici, s-a degradat treptat, fiind restaurata in perioada 1954-1960. Dupa anul 1990, lucrarile de restaurare au continuat. Hramul manastirii este Buna Vestire. Manastirea a fost inclusa in lista patrimoniului cultural mondial UNESCO in anul 1993. Daca veti ajunge in fermecatorul tinut bucovinean, va recomand sa nu ocoliti Manastirea Moldovita! Este una dintre cele mai frumoase manastiri din Moldova, un colt de rai in care am fost norocoasa sa ma aflu. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.