Miercuri, 18 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cetatea Medievala Targu Mures, un simbol al orasului

Cetatea Medievala Targu Mures, un simbol al orasului

Email Imprimare

Cetatea Medievala Targu Mures a fost construita intre anii 1605 si 1653, prin efortul comun al localnicilor, pe ruinele unei cetati distruse in anul 1601, in timpul lui Mihai Viteazul. Cetatea, de forma pentagonala, detinea sapte bastioane unite prin ziduri din caramida, groase de 1,20 metri, chiar si de 1,40 metri la baza bastioanelor. Sistemul defensiv a fost completat de prezenta unei gropi-capcana, amplasata in Bastionul Portii, si a unor santuri cu apa.

Cinci dintre cele sapte bastioane apartineau unor bresle: macelarilor, croitorilor, blanarilor, dogarilor, tabacarilor. Celelalte doua au fost denumite Bastionul Portii si Bastionul Mic. In interiorul fortificatiei s-au construit, in stilul Renasterii tarzii, Biserica Reformata-Calvina si Cladirea Manutantei.
Odata cu ocuparea Transilvaniei de catre austrieci, cetatea a devenit garnizoana. Aceasta a fost printre primele fortificatii industrializate din Romania. In cetate au fost descoperite urmele primei fabrici de caramida din tara si un atelier de prelucrare a bronzului. Complexul cetatii are o suprafata de 4,3 hectare.
Cetatea a fost restaurata integral, incepand cu anul 2011, capatand o haina noua, frumoasa si interesanta. De-a lungul timpului, aceasta a gazduit mai multe manifestari culturale si evenimente de interes pentru locuitorii orasului. Daca va aflati in Targu Mures, nu omiteti sa includeti in program o plimbare linistita pe aleile Cetatii Medievale! In plus, cetatea este situata in zona centrala a orasului, iar langa aceasta se afla un frumos loc de joaca pentru copii. Precizez ca nu se percepe taxa de intrare in cetate. (Radu-Cristian Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.