Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Manastirea Sucevita, perla a Ortodoxiei

Manastirea Sucevita, perla a Ortodoxiei

Email Imprimare

Cand ajung in Bucovina, pelerinii viziteaza unele dintre cele mai frumoase manastiri din Romania. Construite in principal ca loc de inmormantare a familiilor nobile, acestea sunt atat loc de pelerinaj pentru credinciosii ortodocsi, cat si o adevarata incantare pentru turistii romani, dar si straini.

Manastirea Sucevita a fost construita intre anii 1583 si 1586 si este situata in satul Sucevita, la 19 kilometri de Radauti. In anul 1993, organizatia UNESCO a inclus Biserica Invierea Domnului, din cadrul Manastirii Sucevita, in lista patrimoniului cultural mondial, in grupul bisericilor pictate din nordul Moldovei. Manastirea a fost inclusa si in Lista monumentelor istorice din judetul Suceava in anul 2015.
Manastirea Sucevita a fost construita cu fonduri primite de la familia de boieri Movila, intr-o zona superba, pe malul raului Sucevita, intre dealuri. Manastirea a fost ridicata in stilul arhitecturii moldovenesti, imbinand elemente de arta bizantina si gotica. Sucevita este ultima biserica din Bucovina pictata pe fatade, in anul 1596, de catre fratii Ion si Sofronie.
Aspectul complexului monahal este de cetate fortificata. In incinta se gasesc, alaturi de Biserica Invierea Domnului, casele domnesti si chiliile, dar si un muzeu ce pastreaza reale valori ale artei religioase.
Pelerinul ajuns la Sucevita va fi impresionat de acest colt de rai care il linisteste, il apropie de divinitate. Daca veti ajunge pe plaiurile mandrei Bucovine, va recomand sa nu ocoliti aceasta frumoasa manastire! In plus, intreaga zona este cu adevarat mirifica. Soseaua Radauti – Sucevita – Sadova va va conduce, prin Obcinele Bucovinei, pe un taram de vis. Sa opriti si in Pasul Ciumarna, pe Obcina Mare, la Monumentul Drumarilor! Este un monument inalt de aproape sapte metri, reprezentand o palma indreptata spre inaltimile cerului. Monumentul Palma a fost construit in anul 1968, la peste 1.000 de metri altitudine, drept recunoastere a sacrificiilor muncitorilor care au lucrat la construirea soselei. Sa aveti drum bun! (Oana-Nicoleta Rosu)

 



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.