Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea La pas prin Targu Mures

La pas prin Targu Mures

Email Imprimare

Targu Mures este un oras superb pe care ma bucur ca am avut prilejul sa-l vizitez. In articolele mele precedente am scris despre Gradina Zoologica si Cetatea Medievala. In acest articol voi continua prezentarea atractiilor turistice din oras, spre a va ajuta mai mult sa-l descoperiti. Catedrala ortodoxa, cu hramul Inaltarea Domnului, denumita si Catedrala Mare, este cel mai mare edificiu religios din orasul Targu Mures. Catedrala a fost inaltata pe locul unei fantani cantatoare, intre anii 1925 si 1934, in centrul orasului, astazi Piata Trandafirilor. Dimensiunile catedralei sunt impresionante, fiind vizibila din orice punct al zonei centrale. In plus, lacasul de cult se remarca prin frumusetea picturilor si prin suprafata interioara pictata.

Catedrala Mica, cu hramul Buna Vestire, a fost construita intre anii 1926 si 1936, dupa modelul Bazilicii Sfantul Petru din Roma. Catedrala se impune printr-o desavarsita eleganta. Cele doua catedrale delimiteaza zona centrala. Biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul a fost construita intre anii 1728 si 1750. Fatada bisericii este dominata de doua turnuri, cu elemente bulbiforme in varf, tipice pentru stilul baroc. Bogat ornamentata, biserica a fost inaltata prin ordinul calugarilor iezuiti, iar lucrarile din interior au fost realizate de renumiti artisti ai vremii. Biserica este situata in Piata Trandafirilor, in imediata vecinatate a Catedralei Mari.
Palatul Administrativ a fost construit intre anii 1905 si 1907. Cladirea se remarca prin turnul cu ceas, inalt de 60 de metri, amplasat pe latura nordica, ce poate fi vazut din departare. Avand initial rol de primarie, cladirea adaposteste astazi Prefectura si Consiliul Judetean. Balconul de la intrarea principala era locul de unde primarul se adresa cetatenilor. Teatrul National din Targu Mures a fost infiintat in anul 1947 ca teatru secuiesc, doar in limba maghiara. In anul 1962 a devenit intercultural, odata cu fondarea companiei romane de teatru. Titlul de national i s-a conferit in anul 1978, cand s-a mutat in cladirea in care este situat si astazi.
Palatul Culturii este una din cele mai reprezentative cladiri ale orasului. Cladirea, construita intre anii 1911 si 1913, este impunatoare atat prin decoratia interioara, cat si prin cea exterioara. La exterior, palatul este impodobit cu mozaicuri si basoreliefuri in bronz si piatra, fresce si vitralii, de o reala valoare artistica. Perla Palatului, Sala oglinzilor, detine vitralii de o valoare inestimabila, realizate in anul 1913. Sala de concerte dispune de 600 de locuri si are o acustica de exceptie. Impresionanta sala este inaltata pe cele trei etaje ale cladirii. Palatul Culturii gazduieste astazi Filarmonica de Stat, Biblioteca Judeteana si Galeriile de Arta ale Muzeului Judetean.
Dragi cititori, va recomand sa vizitati orasul Targu Mures! Are foarte multe de oferit! Este un oras curat, cu cladiri superbe, cele mai multe situate in zona centrala. In plus, este situat in apropierea unor alte locuri frumoase, pe care le puteti include in itinerarul vostru. Despre acestea voi scrie in articolele mele urmatoare. (Radu-Cristian Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.