Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Popas in frumoasa comuna Marginea

Popas in frumoasa comuna Marginea

Email Imprimare

Comuna Marginea, din judetul Suceava, este situata in partea central-nordica a judetului, in bazinul raului Sucevita. Inconjurata de paduri si cu un sol argilos, comuna este un renumit centru de arta populara, ceramica neagra produsa aici este unica in Europa. Traditia ceramicii de calitate se pastreaza in Marginea de sute de ani. Daca ajungeti in localitate, puteti vedea intregul proces tehnologic: pregatirea lutului, modelarea lui pe roata olarului, decorarea si arderea.

Culoarea neagra a vaselor se obtine in cuptor, prin arderea cu lemn de brad. Principalele obiecte fabricate sunt: oale pentru gatit, farfurii, cani, castroane si vaze. Produsele finite, adevarate obiecte de arta, se pot vedea in expozitiile cu vanzare din Marginea. Opriti-va sa le admirati si, de ce nu, sa cumparati!
Inainte de a parasi comuna, mergeti la schitul cu hramul Nasterea Domnului! Se poate ajunge cu usurinta de pe drumul national 17 A, care leaga orasul Radauti de municipiul Campulung Moldovenesc. Lacasul de cult este amplasat la cinci kilometri de Manastirea Sucevita. Constructia sa a inceput in anul 1994, cand a fost ridicata o biserica din lemn care a ars aproape in totalitate intr-un incendiu din anul 2001. Ulterior au fost demarate lucrarile la o biserica din zid, fiind refacuta si cea veche. Pasind in curtea schitului, cu obste de maici, veti gasi un loc de o frumusete aparte, atent ingrijit, multe flori, o oaza de lumina si de liniste, care aduce implinire sufleteasca. Dumnezeu sa va ajute! (Oana-Nicoleta Rosu)



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.