Miercuri, 27 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Biserica culturala multimedia la Cincsor

Biserica culturala multimedia la Cincsor

Email Imprimare

Asociatia Contrafort Pro Kleinschenk/Cincsor deruleaza in aceasta perioada proiectul Biserica culturala multimedia care isi propune imbunatatirea experientei de vizitare a bisericii fortificate din Cincsor (jud. Brasov), dar si cresterea numarului de turisti si individualizarea acestui monument in peisajul turistic al bisericilor fortificate transilvanene. In cadrul proiectului este in curs de dezvoltare o aplicatie-ghid multimedia care faciliteaza o mai buna intelegere a istoriei bisericii fortificate Cincsor, cu toate componentele sale. Aplicatia va fi disponibila online, dar va fi accesibila pentru vizitatori si pe tablete si pe un ecran tactil in incinta fortificatiei.
Informatia istorica referitoare la monument si comunitate este completata de planuri arhitecturale, imagini de arhiva, imagini cu obiecte din patrimoniul parohiei evanghelice Cincsor care nu pot fi expuse din motive de conservare sau securitate si chiar cu materiale audio (mostre ale dialectului sasesc local, inregistrari cu muzica interpretata la orga construita de Samuel Maetz).
In plus, in vestibulul de sub turnul-clopotnita va fi amenajata o mica expunere de istorie a bisericii si comunitatii, ce completeaza expunerea permanenta din sacristia bisericii dedicata vietii muzicale a comunitatii (muzica bisericeasca, de fanfara, culta), bazata pe arhiva muzicala istorica a sasilor cincsoreni. Dulapul fanfarei, tiparituri muzicale vechi, copii dupa manuscrise muzicale vechi si fotografii, instrumente muzicale, precum si un ecran tactil care va rula materiale audio si video legate de istoria muzicilor cincsorene - toate alcatuiesc o expunere interactiva.
Pe langa elementele interactive ale micilor expuneri, destinate in special copiilor, aplicatia-ghid va fi insotita de un traseu de tip vanatoare de comori menit sa ofere micilor turisti si familiilor lor o experienta de vizitare unica in peisajul bisericilor fortificate transilvanene.
Acest proiect, cofinantat de Administratia Fondului Cultural National, este integrat conceptului de biserica culturala pe care Asociatia Contrafort Pro Kleinschenk/Cincsor il pune in aplicare in cazul bisericii fortificate Cincsor de cativa ani.
Pornind de la realitatea reducerii functiei cultice la minim, conceptul de biserica culturala presupune ca monumentul trebuie sa gazduiasca evenimente si activitati cultural-turistice pentru a-si asigura supravietuirea, pentru a se reinventa si a-si pastra utilitatea atat la nivel comunitar, cat si la nivel general.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.