Duminica, 31 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Incursiune in subteranele de sare - Salina Turda

Incursiune in subteranele de sare - Salina Turda

Email Imprimare

Salina Turda este unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice subterane, un adevarat brand turistic romanesc, mai ales dupa transformarile prin care a trecut intre anii 2008 si 2010. Are un aspect modern si prezinta un spectacol uimitor de lumini, care atrage toate privirile turistilor. Urcarea, respectiv coborarea se fac fie cu liftul panoramic, de capacitate 7 persoane, fie pe scarile cu sens unic, situate pe laturi opuse ale Salii Minei Rudolf. In Mina Rudolf sunt amplasate majoritatea punctelor de atractie: roata cu gondole, amfiteatrul, standul de suvenire, mesele de tenis, pistele de golf.

Accesul in Mina Terezia se efectueaza cu un ascensor de mica capacitate si pe o scara ingusta, utilizata in ambele sensuri. Coborarea se efectueaza din Mina Rudolf. In Mina Terezia se afla lacul subteran pe care puteti face plimbari cu barca. Inchirierea unei barcute costa 20 de lei. Temperatura medie este de 11-12 grade Celsius, drept urmare imbracati-va adecvat! Accesul in salina nu este permis cu alimente, asadar, lasati-le la masina!
Optati pentru panorama oferita din roata cu gondole! Noi am platit pentru un tur cu roata doar 5 lei de persoana. Asigurati-va ca aveti timp suficient pentru vizita si pentru iesirea din Mina Rudolf, noi am stat o ora sa urcam in lift! Chiar si cu acest inconvenient, daca nu ati vizitat salina, va recomand sa mergeti la Turda pentru o excelenta incursiune in subteran! Merita! Tarifele de intrare sunt de 40 de lei pentru adulti si 20 de lei pentru copii, studenti sau pensionari. (Radu-Cristian Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.