Joi, 26 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Satul bucovinean surprins intr-un muzeu

Satul bucovinean surprins intr-un muzeu

Email Imprimare

Muzeul Satului Bucovinean din Suceava este o destinatie de neratat daca ajungeti pe plaiuri sucevene. Construit pe o suprafata de 6 hectare, muzeul este unic prin arhitectura specific bucovineana, dar si prin ritualurile reproduse in casutele din mirificul satuc. In plus, este situat in vecinatatea Cetatii de Scaun a Sucevei, una dintre cele mai frumoase cetati medievale din Romania. Pe langa casutele de locuit, in muzeu se pot admira o bisericuta, o clopotnita, un atelier de olarit din Marginea, o crasma, o fierarie, o moara. Insa, cand am vizitat muzeul, impreuna cu familia, cel mai mult ne-a impresionat ritualurile de nunta, botez si inmormantare, ilustrate fiecare in cate o locuinta. Acestea au fost puse in scena prin intermediul unor manechine, dar si cu ajutorul unor inregistrari audio, care insufleteau intreaga atmosfera.

Muzeul este atractiv si datorita expozitiilor temporare si targurilor mesterilor populari pe care le gazduieste periodic, precum si a evenimentelor folclorice care rasuna uneori in tihna satucului bucovinean. Foarte aproape de muzeu, in piateta din Parcul Sipote, se afla o statuie impunatoare, statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare. Vizibila din centrul orasului, statuia are o inaltime de 23 de metri, cu tot cu soclu, si lungimea de 8 metri. Statuia este confectionata din bronz turnat si soclul din travertin.
Statuia a fost dezvelita in anul 1977 si a fost realizata de sculptorul Iftimie Barleanu. Festivitatea de dezvelire a avut loc in prezenta lui Nicolae Ceausescu. Statuia a fost inclusa in Lista monumentelor istorice din judetul Suceava, in anul 2004. Dragi cititori, daca ajungeti in Suceava, vizitati Muzeul Satului Bucovinean! Sigur o sa va placa! Sper ca fotografiile atasate sa va convinga si sa va rezervati doua ore spre a-l putea vizita in tihna. Nu uitati nici de statuia ecvestra! Merita! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.