Joi, 26 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea De ce imi iubesc tara

De ce imi iubesc tara

Email Imprimare

Nu-ti poti aminti ca iubesti Romania doar de ziua ei. Merita sa ii acorzi gandul si sufletul tau in tot timpul anului, fiind tara pe care o porti in suflet. Daca nu mi-as iubi tara, nu as fi roman, ca sa fiu roman este mai mult decat o mandrie. Munti, campii, mare, stejari si brazi inalti, recolte bogate, animale salbatice, castele, domnitori viteji si oameni frumosi! Ce frumoasa este tara in care neamul meu isi duce traiul de mii de ani! Dincolo de evenimentele majore care ne pot induce o stare de spirit sau alta, importante raman radacinile. Eu imi iubesc tara pentru ca imi iubesc radacinile. Pur si simplu, imi place aici. Nu este o stare de confort, aici mi se bucura inima. Aici am gasit oameni cu caracter frumos, oameni cu valori morale, deosebite.

Frumusetea gandurilor despre patria mea, Romania, reprezinta doar vorbe daca respectul si iubirea fata de ea nu sunt dovedite. Iar dovada se aduce nu prin vorbe, ci prin fapte. In viata de zi cu zi, iubirea fata de tara se traduce printr-o munca cinstita, prin indeplinirea indatoririlor cetatenesti, prin respectul fata de semeni, indiferent de nationalitate sau etnicitatea lor. Sa iubesti libertatea ta si a celorlalti, sa lupti pentru dreptatea ta si a celorlalti reprezinta datoria oricarui om care-si iubeste patria. Iar patrie nu inseamna doar privirea indreptata spre trecut si prezent, ci si spre viitor, viitorul acestor locuri, precum si al locuitorilor acestor pamanturi: copiii si nepotii nostri. Fata de ei sa nutrim aceleasi sentimente, ca si fata de stramosii nostri, asigurandu-ne ca le lasam o Romanie curata, o tara echilibrata social si economic, precum si un mediu inconjurator propice unei vieti linistite si sanatoase.
Candva, academicianul Razvan Theodorescu spunea ca este mandru de apartenenta sa la poporul roman, un popor inteligent, ce sta pe umerii a trei titani: Eminescu, Iorga si Caragiale. Razvan Theodorescu mai apreciaza ca tricolorul este simbolul nostru national si ca nici o stema sau vreun alt element simbolic nu ar putea cuprinde tot ce se poate spune despre Romania: Drapelul este suficient. Nu avem un element simbolic care sa cuprinda totul. Eu vorbesc intotdeauna despre Romania ca despre o Europa in miniatura. Este singurul loc in care gasesti monumente din toate spatiile, confesiuni, religii de toate felurile, nu e nici o alta tara din Europa care sa aiba atatea lucruri. Ele nu pot fi toate adunate intr-un simbol. Simbolul nostru national e tricolorul si atata tot. (Doina Ana Butman, Foto: pixabay.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.