Miercuri, 12 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea O lectie de istorie la Cetatea de Scaun a Sucevei

O lectie de istorie la Cetatea de Scaun a Sucevei

Email Imprimare

Cetatea de Scaun a Sucevei, intalnita si sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate medievala, aflata pe platoul unui deal, intr-o zona greu accesibila pentru dusmani. Cetatea a fost construita de domnitorul Petru I Musat, acesta mutand capitala de la Siret la Suceava, fiind fortificata si de catre alti domnitori care au venit la conducerea Moldovei. Cele mai importante consolidari sunt din vremea lui Stefan cel Mare. Acesta a fortificat-o in anul 1475, cand a ridicat un zid care inconjoara cetatea, dar si in anul 1497, cand a consolidat-o inca o data.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost restaurata in perioada 2011-2015, in cadrul unui amplu proiect cu fonduri europene, redandu-i-se aspectul impunator de altadata. Astazi se pot vizita capela, pivnita, vistieria, sala voievozilor, curtea interioara frumos pavata cu piatra, inchisoarea, se pot admira blazoanele domnilor si boierilor moldoveni din secolele XIV-XVII, dar si o colectie unica de arme medievale. Cartea interactiva de istorie medievala a Moldovei Strainii despre noi si proiectia video Cronica Cetatii Sucevei impresioneaza poate cel mai mult vizitatorii, fie ei copii sau adulti. In fiecare an, de obicei in luna august, la Cetatea de Scaun are loc Festivalul de Arta Medievala Stefan cel Mare. Expozitiile, spectacolele sau demonstratiile de lupta prezentate atrag un numar insemnat de vizitatori si fac ca trecutul sa prinda viata.
Cetatea de Scaun a Sucevei este una dintre cele mai interesante si frumoase cetati de pe teritoriul tarii noastre, o cetate pe care ar trebui sa o viziteze orice roman adevarat. Este una dintre cele mai bine intretinute cetati din Romania, in care trecutul se imbina cu tehnologia moderna. Accesul este facil, cetatea fiind amplasata chiar in orasul Suceava, in partea de est a acestuia. In imediata vecinatate a cetatii se afla Muzeul Satului Bucovinean si Parcul Sipote. In parcarea situata langa cetate se afla un urias ou incondeiat, realizat din fibra de sticla. Dimensiunile sale sunt impresionante: 7,25 metri inaltime, 4,6 metri diametru si 1800 de kilograme. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.