Sambata, 11 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Descopera orasul Suceava

Descopera orasul Suceava

Email Imprimare

Suceava este un oras in care istoria e prezenta pretutindeni, oferind vizitatorilor numeroase atractii turistice, indiferent de perioada anului. Municipiul este un punct de start excelent pentru vizitarea numeroaselor manastiri din zona, insa cei mai multi turisti, indemnati de bogatia istorica si culturala, zabovesc si in oras si nu rateaza vizitarea celor mai importante obiective turistice: Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean sau Manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava, adevarate marturii ale trecutului, despre care am scris in articolele precedente.

Nu este de ratat insa nici partea centrala a orasului, ce gazduieste cladiri istorice sau cu o arhitectura moderna, parcul central, strazi ce te atrag in mrejele lor ore intregi. Spre a va ajuta sa descoperiti mai bine orasul, voi prezenta cateva dintre acestea.
Palatul Administrativ este o cladire impunatoare, in stil baroc, construita intre anii 1903 si 1904, sediul Institutiei Prefectului si al Consiliului Judetean Suceava. Cladirea, din zidarie de caramida si acoperita cu olane, are o arhitectura impresionanta. Edificiul a fost inclus, in anul 2004, in Lista monumentelor istorice din judetul Suceava.
Biserica romano-catolica Sfantul Ioan Nepomuk, amplasata pe Strada Stefan cel Mare, vizavi de Palatul Administrativ, a fost construita intre anii 1820 si 1822 si sfintita in anul 1836. Parohia romano-catolica din Suceava este cea mai mare din Bucovina. Biserica este periodic gazda unor frumoase concerte, care incanta sufletele enoriasilor. Edificiul religios este marginit pe trei laturi de parcul central al orasului.
Muzeul de Stiinte ale Naturii este amplasat la intrarea in parcul central. Institutia functioneaza intr-o cladire istorica construita la inceputul secolului al XIX-lea. Colectiile rare expuse fac ca muzeul sa fie o atractie pentru suceveni, dar si pentru turisti deopotriva. Sala Cristalelor, unul dintre principalele puncte de atractie din cadrul muzeului, prezinta o frumoasa si valoroasa expozitie de flori de mina. In prezent, Muzeul de Stiinte ale Naturii apartine si este administrat de Muzeul Bucovinei.
Muzeul de istorie este amplasat pe aceeasi frumoasa strada Stefan cel Mare, intr-o cladire construita in stil neoclasic, la inceputul secolului al XX-lea. In salile, dispuse simetric, se pot admira vase de lut, pergamente, arme, bijuterii, vechi vesminte, colectii de monede, picturi. Cea mai atractiva pare a fi Sala Tronului, in care personajele pun in scena un moment istoric, facand vizitatorii sa paseasca in acele vremuri. Pe langa expozitiile permanente sau temporare, muzeul atrage micii spectatori la spectacolele de animatie desfasurate aici periodic.
In anul 2009, in Piata 22 Decembrie, a fost amplasat un monument al eroilor si martirilor Bucovinei, Monumentul Bucovina Inaripata, opera a sculptorului Mircea Daneasa. Statuia, de 8,5 metri inaltime, prezinta o silueta cu bratele transformate in aripi, sugerand speranta si inaltare spre cer. Monumentul a fost mutat, in anul 2010, in Piata Drapelelor. Biserica Nasterea Maicii Domnului, cunoscuta si sub denumirea de Biserica Martirilor In Memoriam, este un lacas de cult ortodox construit in perioada 1996-2004, ce impresioneaza prin arhitectura atipica. In spatiul verde al bisericii a fost amplasat Grupul statuar Sfintii Martiri Brancoveni, un monument din bronz inchinat domnului Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu si familiei sale.
Biserica Sfantul Gheorghe, cunoscuta si sub denumirea de Biserica Mirauti, este o biserica ortodoxa construita in secolul al XIV-lea si apoi reconstruita in secolul al XVII-lea. Intre anii 1402 si 1522, Biserica Mirauti a indeplinit rolul de Catedrala Mitropolitana a Moldovei. Biserica a fost inclusa in Lista monumentelor istorice din judetul Suceava in anul 2015 si este considerata a fi cea mai veche biserica din oras. Suceava este o buna destinatie de city break, cu multe obiective turistice de vizitat. O componenta importanta a planificarii dumneavoastra este cazarea. Exista pensiuni la marginea orasului, dar si hoteluri de lux situate central. Rezervati cazarea doar cu micul dejun, celelalte mese incluse pot deveni o pacoste si va pot ingradi foarte mult programul si accesul la gastronomia locala! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.