Duminica, 24 Jan

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Relaxare pe malul Lacului Gheorgheni din Cluj-Napoca

Relaxare pe malul Lacului Gheorgheni din Cluj-Napoca

Email Imprimare

Lacul Gheorgheni, denumit in trecut si Lacul fara fund, este situat in estul municipiului Cluj-Napoca si are o vechime de peste 600 de ani. In perioada medievala, lacul a fost o sursa de aprovizionare cu peste, fiind transformat in pescarie. In preajma lacului s-a ridicat, in anii ’60, cartierul Gheorgheni. Astazi, zona lacului a devenit foarte iubita de catre clujeni si nu numai. Pe malul lacului a fost amenajat Parcul Iulius, ce te duce cu gandul la parcurile din marile orase europene, o oaza de relaxare care se intinde pe o suprafata de trei hectare, 10.000 de metri patrati gazon pentru trafic intens, pietonal suspendat deasupra lacului, alei de promenada, pista pentru ciclism si alergare, toate realizate la standarde moderne. In plus, parcul este locul de desfasurare a numeroase evenimente in aer liber, iar pe lac se pot face romantice plimbari cu hidrobicicleta.

Din pacate, Lacul 3, situat in apropiere, nu a fost modernizat, fiind folosit doar de catre pescari. O plimbare pe langa lac nu e deloc incantatoare. Sa speram ca cineva isi va indrepta atentia si catre acesta! In ultimii ani, tinerii clujeni au gasit in cartierul Gheorgheni un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber. Pe langa Parcul Iulius, mall-ul aflat in vecinatate sau Lacul Gheorgheni, Baza Sportiva Gheorgheni, despre care am scris intr-un alt articol, completeaza facilitatile, oferind spatii fara plata si de calitate, in care oricine poate desfasura diverse activitati sportive.
Daca ajungeti in Cluj-Napoca, sa va indreptati pasii si catre cartierul Gheorgheni! Merita! Pe langa obiectivele enumerate, veti gasi si o oaza neasteptata de senin si pace, la Biserica Sfantul Dumitru cel Nou, o biserica superba, sfintita in anul 2018, o bijuterie construita in stilul bizantin. (Radu-Cristian Rosu)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.