Sambata, 19 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Baile Tusnad, cel mai mic oras din Romania

Baile Tusnad, cel mai mic oras din Romania

Email Imprimare

Baile Tusnad este o localitate situata la 33 de kilometri de Miercurea Ciuc, in splendidul defileu al Oltului, pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, la 656 de metri altitudine, in mijlocul unor paduri de brazi si foioase. Localitatea a fost declarata oras in anul 1968, fiind si cel mai mic din Romania, cu o populatie de circa 1.600 de locuitori. Lacul Ciucas, situat in mijlocul statiunii, ar putea intregi cadrul de poveste, deosebit de pitoresc, in care este amplasata localitatea. Odinioara un simbol al statiunii, lacul a fost lasat astazi in paragina. Scarile care coboara catre lac sunt de-a dreptul un pericol, podul care duce la restaurantul de pe lac este rupt, zona este inconjurata de buruieni si gunoaie. Pacat, ar fi putut fi un superb loc de relaxare!

Prezenta apelor minerale si a emanatiilor de bioxid de carbon au permis practicarea tratamentelor terapeutice si au creat conditiile necesare pentru ca orasul sa devina o statiune balneoclimaterica importanta, care atrage anual mii de turisti. Izvoarele Stanescu, Apor, Ileana si Mikes si mofetele sunt factorii naturali de cura ai statiunii Tusnad. Tratamentele care se pot efectua sunt benefice in afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale sistemului nervos, digestive sau endocrine.
Pe langa sedintele de tratament, cu diverse proceduri, turistii se pot bucura de mai multe trasee de drumetie, statiunea Baile Tusnad fiind inconjurata de masive muntoase. Traseele catre Turnul Apor, Piatra Soimilor si Lacul Sfanta Ana sunt foarte cunoscute si frecventate de turisti. In plus, aerul puternic ozonat, bogat in aerosoli si ioni negativi, face ca statiunea sa fie propice reconfortarii psihice.
Dragi cititori, chiar daca este loc de mai bine in Baile Tusnad, va recomand sa va indreptati catre statiune, macar intr-un weekend, pentru peisajul mirific si optiunile de cazare si tratament. Nu uitati, daca doriti sa urcati pe trasee montane, de echipamentul adecvat! Sunt si pante, care nu pot fi urcate in sandale! (Oana-Nicoleta Rosu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.