Duminica, 25 Oct

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Despre Sanziene sau Dragaica

Despre Sanziene sau Dragaica

Email Imprimare

Sanzienele este sarbatoarea Soarelui, bucuriei, dragostei si este in data de 24 iunie. O sarbatoare la care Sanzienele ori Dragaicele danseaza, canta, tamaduiesc bolile celor aflati in suferinta, fac holdele sa rodeasca, femeile sa ramana grele si sa nasca prunci sanatosi. Obiceiuri si traditii sunt in fiecare colt al tarii noastre. In unele parti, fetele nemaritate fac coronite din aceste flori de sanzaiene, apoi le arunca pe casa si, daca lovesc acoperisul ori raman pe casa, atunci ele se vor marita repede.

Roua de sanziene ar avea proprietati miraculoase, cine se spala cu aceasta va fi sanatos tot anul. Gospodarii atarna la coltul casei, la rasarit, cununi de cu seara, iar a doua zi le pun la gatul animalelor pentru sanatate, pentru un an mai bun. Se spune ca daca cucul se opreste din cantat inainte de aceasta sarbatoare, vara va fi secetoasa, stiind ca acesta canta de la echinoctiul de primavara pana la solstitiul de vara. Sa o sarbatorim cum se cuvine fara a face treburi prin casa, fara a coase, spala ori matura, pentru ca sa fim sanatosi, sa avem prosperitate si numai bine. (Gabriela Rotaru, Foto: ro.wikipedia.org)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.