Luni, 29 Nov

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Magia plantelor in Gradina Botanica din Cluj-Napoca

Magia plantelor in Gradina Botanica din Cluj-Napoca

Email Imprimare

Infiintata in anul 1920 si deschisa oficial pentru public in anul 1925, Gradina Botanica Alexandru Borza din Cluj-Napoca este o institutie stiintifica, didactica si educativa, subordonata Universitatii Babes-Bolyai, care se intinde pe o suprafata de 14 hectare. Gradina este recunoscută la nivel international datorita numeroaselor plante care cresc aici, unele dintre ele foarte rare si spectaculoase.
Categoriile de plante sunt grupate in mai multe compartimente. Sectorul ornamental gazduieste, in functie de sezon, o multitudine de plante decorative. In sectorul fitogeografic, speciile de plante sunt grupate in functie de regiunile geografice. Orientul este reprezentat de frumoasa gradina japoneza. Gradina romana, cunoscuta si sub denumirea de gradina lui Pliniu, este dominata de statuia zeitei Ceres. Flora din tara noastra este foarte bine reprezentata pentru toate regiunile geografice. Sectorul sistematic grupeaza plantele in functie de familia din care fac parte. In doua sere se cultiva plante din zona ecuatoriala, tropicala si subtropicala.
In incinta gradinii functioneaza Institutul Botanic, cu cele doua componente: Muzeul Botanic, cu o colectie de circa 7.000 de exponate, si Herbarul, cu cele 750.000 de coli de plante presate.
Gradina Botanica Alexandru Borza este un adevarat simbol al orasului Cluj-Napoca, intregindu-i frumusetea. O plimbare pe aleile linistite ale batranei gradini, pline de eleganta, te va face sa revii in orasul-comoara, care parca nu duce lipsa de nimic. (Radu-Cristian Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.