Luni, 27 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Sarbatorile lui Cuptor

Sarbatorile lui Cuptor

Email Imprimare

Intre 16 si 18 iulie se sarbatoresc Cricovii de vara sau Cricovii Marinei (in 17 iulie este Sfanta Marina). Acestia marcheaza mijlocul verii si, alaturi de Cricovii de iarna, miezul iernii, impartind anul agrar in doua anotimpuri egale ca zile. De sarbatoarea Sfantei Marina, femeile insarcinate tin post de frica bolilor, aceasta sfanta fiind protectoarea sufletelor copiilor morti. Se spune ca in aceasta zi, daca cicorile canta, toamna va fi lunga si imbelsugata. De asemenea, in perioada asta se strang ceapa si usturoiul de pe straturi, pentru ca mai tarziu sa nu putrezeasca, iar plantele medicinale (menta, musetelul si pelinul) capata puteri vindecatoare.

Apoi se asteapta sarbatoarea Sfantului Ilie, in 20 iulie. In aceasta zi are loc, pe Muntele Gaina, Targul de fete, targ la care se negociaza casatoriile. Numai casatoriile negociate aici aduceau noroc, asa se credea in trecut. Obiceiurile s-au mai schimbat, dar cei din etate cred in ele. Acestea sunt sarbatori ale lunii lui cuptor, sarbatori tinute de crestini cu rugaciuni si evlavie. (Gabriela Rotaru, Foto: crestinortodox.ro)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.