Joi, 30 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Manastirea Sinaia, un colt de rai pe Pamant

Manastirea Sinaia, un colt de rai pe Pamant

Email Imprimare

Aflata in cadrul natural feeric al Muntilor Bucegi, Manastirea Sinaia ascunde intre peretii din piatra multa istorie. Partea veche a manastirii a fost construita intre anii 1690 si 1695 de catre spatarul Mihail Cantacuzino, in stil brancovenesc. Acesta a numit-o Manastirea Sinaia, in amintirea pelerinajului sau la Manastirea Sfanta Ecaterina de pe Muntele Sinai. In curtea veche a manastirii, langa paraclis, intr-un mic gang, se afla cavoul de marmura al lui Take Ionescu, fost om politic, avocat si ziarist, care a detinut functia de prim-ministru al Romaniei, in perioada 1921-1922. Take Ionescu a fost ingropat la manastire, conform dorintei sale, avand in vedere ca la Manastirea Sinaia se vindecase de holera.

Biserica noua a manastirii a fost construita intre anii 1842 si 1846, din piatra si caramida, pe latura de rasarit a bisericii vechi si a fost refacuta, intre anii 1893 si 1903, ca umare a vizibilelor deteriorari, tot in stilul brancovenesc, la initiativa regelui Carol I.
Cladirea care adaposteste muzeul a fost ridicata in anul 1847. Aceasta a fost resedinta regala pentru aproape 11 ani, in perioada construirii Castelului Peles. Muzeul manastirii a fost inaugurat in anul 1895, cu ocazia implinirii a 200 de ani de cand a fost construita vechea biserica. Astazi, acesta adaposteste o expozitie permanenta cu obiecte de cult si o colectie de icoane.
La Manastirea Sinaia, in cocheta statiune cu acelasi nume, istoria se impleteste cu rugaciunea. Odata cu ridicarea manastirii, au inceput sa apara si constructiile din zona, asezarea devenind Perla Carpatilor, frumoasa Sinaia, care a preluat numele manastirii. Muntii Bucegi, situati la vest de statiune, ca un urias scut de paza, domina asezarea care imbina neintrecut frumusetea naturii cu cea a artei arhitecturale. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.