Joi, 30 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cacica, o mica perla a Bucovinei

Cacica, o mica perla a Bucovinei

Email Imprimare

Localitatea Cacica se afla 18 km de orasul Gura Humorului si la 40 km de orasul Suceava si face parte din regiunea Bucovina. Este recunoscuta prin salina care da sanatate celor multi. In anul 1780 s-au descoperit zacaminte de sare in aceste locuri si in anul 1798 s-a dat in exploatare aceasta salina cu ajutorul muncitorilor polonezi de religie romano-catolica adusi din diferite provincii ale Imperiului Habsburgic, mai ales din Galitia (in principal din Bochnia, Wieliczka si Kalusz, de langa Stanislawow). In anul 1806, administratia salinei a dat ordin sa se sape in subteran la 21 m adancime prima (capela) biserica, inchinata Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor.

In anul 1810 s-a construit o biserica de lemn in care a fost adusa replica vestitei icoane a Maicii Domnului cu Pruncul, replica vestitei Madone Negre de la Czestochowa (Silezia), cunoscuta ca fiind icoana facatoare de minuni. Datorita faptului ca aceasta incepuse a se degrada si fiind neincapatoare s-a construit mai tarziu o alta biserica din piatra si caramida, care a fost sfintita in anul 1904 ,aceasta nefiind insa terminata. Biserica are hramul principal "Adormirea Maicii Domnului" (14-15 august), zi in care se desfasoara cel mai mare pelerinaj in aceasta localitate. Biserica este realizata in stil neogotic, frumos amenajata si decorata. In anul 2010 a fost vizitata de Papa Ioan Paul al II-lea, care o ridica la rangul de Basilica Minor. Deci, dragilor, nu conteaza religia, ci credinta si puterea rugaciunii, rugati-va si smeriti-va pentru a fi ajutati mereu si mai ales in aceste vremuri triste! (Gabriela Rotaru)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.