Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Nasterea Maicii Domnului

Nasterea Maicii Domnului

Email Imprimare

Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica este cea mai mare sarbatoare a lunii septembrie, sarbatorindu-se in ziua de 8 septembrie. Maria s-a nascut intr-o familie de crestini, Ioachim si Ana. Acestia, avand varsta inaintata si neputand avea copii, s-au rugat pentru acest lucru si ruga lor a fost ascultata de bunul Dumnezeu. Ingerul Gavriil i-a dat vestea si i-a spus ca vor avea o copila pe numele Maria. Aceasta fara de prihana la timpul hotarat a nascut pe Domnul nostru Iisus Hristos, devenind maica Acestuia, la care cu totii ne inchinam si Ii aducem slava. In aceasta zi, in traditia populara se spune ca femeile nu cos, nu spala rufe si barbatii nu fac treburi gospodaresti, pentru a nu avea necazuri, ci merg la biserica si dau de pomana.

Din aceasta zi, plantele nu se mai culeg, pentru ca nu mai au puteri vindecatoare, pasarile se pregatesc de lunga calatorie, reptilele se retrag in pamant. Vremea devine capricioasa, racoroasa, toamna isi intra in drepturi. Incep recoltarea ogoarelor, batutul nucilor, semanatul cerealelor de toamna, culesul viilor. Aceasta mare sarbatoare a Nasterii Maicii Domnului sa o tinem cum se cuvine, dragi crestini, si sa ne rugam iubitei noastre Maici Sfintei Maria sa aiba grija de noi in aceste vremuri de rascruce. (Gabriela Rotaru, Foto: Ziarul Lumina)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.