Luni, 27 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Viscri, satul in care te intorci in timp

Viscri, satul in care te intorci in timp

Email Imprimare

De mult timp imi doream sa ajung, impreuna cu familia, in satul Viscri. Parte a comunei Bunesti, situata la circa 90 de kilometri de municipiul Brasov si 40 de kilometri de Sighisoara, localitatea a devenit faimoasa dupa ce printul Charles si-a cumparat aici o proprietate. Arhitectura din Viscri este formata din case traditionale sasesti, fara vreo cladire nou construita care sa altereze farmecul locului. Veselia satului este data de culorile vii ale gosdpodariilor, zugravite in nuante de albastru, verde sau crem. Autovehiculele se parcheaza aproape de intrarea in sat, spre a pastra linistea si a evita poluarea. Viscri e un sat in care timpul pare sa se fi oprit in loc si asta pare sa-l fi cucerit pe printul Charles.
Atractia principala a satului este Biserica Evanghelica Fortificata, o adevarata bijuterie medievala, inclusa in anul 1999 in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, alaturi de centrul localitatii. Biserica, construita in secolul al XIII-lea, pe locul unei foste bazilici romane, face parte dintr-un ansamblu cu turnuri, bastioane si ziduri de aparare. Muzeul din interiorul complexului pastreaza numeroase exponate: tesaturi, piese de mobilier, articole din portul popular, obiecte mestesugaresti, dezvaluind aspecte ale vietii comunitatii sasesti din Viscri. Urcatul in turnul bisericii nu trebuie ratat! De acolo se poate admira imaginea satului si a colinelor impadurite din jur.
Viscri este destinatia celor care isi doresc un strop de liniste ori cateva zile departe de agitatia cotidiana. Nu-l ocoliti! Daca doriti sa innoptati la Viscri, interesant de stiut este ca toate pensiunile din sat poarta numele localitatii si numarul casei: Viscri 32, Viscri 125 si asa mai departe. Veti gasi camere traditionale, nu vreun resort luxos! Un sat viu, cu tarani autentici, care cresc pasari, capre si vaci, si tarancute care impletesc sosete si le vand la batranele porti! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.