Luni, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Modul nebanuit de raspandire a particulelor de coronavirus

Modul nebanuit de raspandire a particulelor de coronavirus

Email Imprimare

Potrivit unor studii, golirea bazinului unei toalete fara capac ar putea crea un "nor" de mici particule de aerosoli, aruncati pana la 3 metri imprejurul vasului. Aceste particule raspandite pot ramane in aer aproximativ un minut si pot ateriza pe alte suprafete din baie. Pana acum, se stie deja ca modul principal de transmitere a coronavirusului este prin picaturi de aer care se pot raspandi de la o persoana la alta. Cu toate acestea, mai exista un motiv pentru care ar trebui sa puneti capacul de toaleta inainte de folosirea acestuia: coronavirusul se poate raspandi si prin particule fecale ale unei persoane infectate, noteaza medicaldaily.com. Evident, pericolul apare in special in toaletele publice, folosite de un numar mare de persoane. Ca atare, toaletele publice pot fi acum foarte riscante, mai ales daca o persoana infectata o foloseste.
Studiul evidentiaza un alt risc, deoarece mai toate tarile au relaxat masurile de siguranta, iar multimile de oameni nu respecta distantarea sociala. Pentru a experimenta studiul, cercetatorii au folosit un model de dinamica a fluidelor, prin care au urmarit miscarea picaturilor de apa, dupa ce rezervorul toaletei a fost golit. Acestia au observat ca spalarea unei toalete creeaza o turbulenta mica care schimba fluxul de aer si rezulta intr-un vortex care se ridica in aer, prin inertie. Prin urmare, un vortex de flux de aer apare in zona de deasupra scaunului de toaleta. Cercetatorii au sugerat ca masura de prevenire inchiderea capacului inainte de a trage apa rezervorului. (Petrut Mazilu)
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.