Marti, 16 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Semne timpurii ale dementei, descoperite in felul in care mergeti

Semne timpurii ale dementei, descoperite in felul in care mergeti

Email Imprimare

Boala Alzheimer reprezinta 60% pana la 80% din cazuri. Dementa vasculara, care apare dupa un accident vascular cerebral, este al doilea tip de dementa cel mai frecvent. Dementa este un termen general care descrie o gama larga de simptome asociate cu declinul memoriei sau al altor abilitati de gandire suficient de severe pentru a reduce capacitatea unei persoane de a efectua activitati cotidiene. Dar exista multe alte conditii care pot provoca simptome de dementa, inclusiv unele care sunt reversibile, cum ar fi probleme tiroidiene si deficiente de vitamine.

Desi dementa implica in general pierderea memoriei, conditia are cauze diferite. Numai pierderea memoriei nu inseamna ca aveti dementa. Multe demente sunt progresive, ceea ce inseamna ca simptomele incep incet si treptat starea se inrautateste. Daca intampinati dificultati de memorie sau alte schimbari in abilitatile de gandire, nu le ignorati. Consultati un doctor pentru a determina cauza.
Evaluarea profesionala poate detecta o afectiune tratabila. Si chiar daca simptomele sugereaza dementa, diagnosticul precoce permite unei persoane sa beneficieze maxim de tratamentele disponibile. De asemenea, va ofera timp pentru a planifica viitorul. Medicii ar putea fi in stare sa diagnostigheze timpuriu dementa, analizand pur si simplu felul in care merg pacientii.
Recenta descoperire deschide posibilitatea recomandarii unui tratament preventiv cu multi ani inainte de aparitia acestei boli. Cercetatorii au recrutat 1.000 de voluntari, toti in varsta de peste 55 de ani, care vor fi monitorizati si testati timp de 10 ani.
Scopul acestui studiu este sa se descopere daca exista sabloane in tipul schimbarilor fizice care au loc la persoanele care vor dezvolta dementa sau alte boli neurologice, precum Parkinson. Studii anterioare au demonstrat ca pacientii diagnosticati cu Alzheimer isi incetinesc viteza mersului, iar diferentele devin mai evidente odata cu accentuarea bolii.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.