Joi, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Rasul actioneaza ca un tampon impotriva stresului

Rasul actioneaza ca un tampon impotriva stresului

Email Imprimare

O echipa de cercetatori de la Universitatea din orasul Basel, Elvetia, a descoperit ca rasul actioneaza ca un tampon impotriva stresului. O persoana rade in medie de 18 ori pe zi, cel mai adesea atunci cand comunica cu alte persoane. Oamenii de stiinta au remarcat diferente legate de varsta si sex atunci cand o persoana rade. De exemplu, s-a constatat ca, in medie, femeile rad mai des decat barbatii.
Echipa de la Universitatea din Basel s-a concentrat pe impactul rasului in depasirea stresului. In timpul experimentelor, a fost folosit un semnal acustic printr-o aplicatie speciala care a facut participantii sa raspunda la intrebari de opt ori pe zi la intervale neregulate. Aceasta a continuat timp de doua saptamani. Intrebarile erau despre frecventa si intensitatea rasului lor si motivele care l-au provocat. In acelasi timp, participantii au trebuit sa indice experientele stresante care i-au marcat dupa ultimul semnal primit. Autorii studiului au putut sa stabileasca o legatura intre stres si diferite tipuri de ras. Pentru cele 41 de persoane implicate in experiment s-a dovedit ca intensitatea rasului nu a fost de importanta cruciala pentru suprimarea stresului. Dar cand voluntarii au ras mai des in timpul zilei, stresul a fost redus semnificativ.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.