Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Meningita bacteriana sau virala: simptome si tratamente

Meningita bacteriana sau virala: simptome si tratamente

Email Imprimare

Meningita poate fi virala sau bacteriana. Aceasta din urma forma poate pune viata in pericol si nu trebuie luata niciodata cu usurinta. Recunoasterea simptomelor meningitei este, prin urmare, esentiala. Concentrati-va asupra manifestarilor si tratamentelor meningitei. Meningita este o inflamatie a meningelor. Indiferent daca este de origine bacteriana sau virala, meningita este - asa cum sugereaza si numele sau - o infectie a membranelor care inconjoara creierul, in special, precum si a maduvei spinarii.

Cazurile de meningita bacteriana sunt cele mai putin frecvente, dar cele mai grave. Acestea apar cel mai adesea la copii. Fara tratament urgent, meningita bacteriana este o afectiune care poate deveni rapid amenintatoare de viata, o coma sau chiar abcese cerebrale. Prin urmare, sprijinul trebuie facut in extrema urgenta. Cu toate acestea, severitatea acestei afectiuni va depinde de natura agentului patogen implicat. Acesta este motivul pentru care este esential sa cunoasteti simptomele pentru a le putea identifica rapid. Meningita virala este mult mai frecventa si de obicei benigna. In general, se refera la o populatie formata din tineri adulti.

Meningita bacteriana sau meningita virala: semne clinice care ar trebui sa va alerteze
Meningita virala si forma ei bacteriana prezinta adesea aceleasi simptome. Manifestarile caracteristice sunt dureri de cap foarte intense si dureroase - pana la punctul in care pot fi insotite de varsaturi -, rigiditate la nivelul gatului, febra si sensibilitate extrema la orice sursa de lumina (aceasta se numeste fotofobie). In cazurile de meningita bacteriana, uneori apare purpura. Aceasta corespunde aparitiei unor mici pete de culoare violet care nu se estompeaza sub presiune. Debutul purpurei este de obicei un semn grav al meningitei meningococice. Aceste pete se raspandesc pe tot corpul. Simptomele sunt de obicei mai usoare ca la meningita virala. Oricum, daca observati oricare dintre aceste simptome, mergeti la medic foarte repede.

Meningita: ce tratamente au efect?
In caz de meningita sau suspiciune de boala, este necesara spitalizarea. Doar o punctie lombara efectuata de un medic poate identifica cu certitudine natura meningitei implicate. Daca este vorba despre meningita bacteriana, tratamentul se bazeaza in principal pe terapia cu antibiotice. Intreaga problema a ingrijirii medicale aici este instituirea tratamentului ca o urgenta absoluta. Timpul pana la tratament este esential. Administrarea de antibiotice poate fi, de asemenea, combinata cu un tratament simptomatic pentru ameliorarea febrei, a posibilelor convulsii si a deshidratarii. In cele din urma, pentru meningita virala, tratamentul consta in principal in monitorizarea crescuta, odihna, precum si controlul durerii si febrei cu analgezice si antipiretice. (Simona Lazar)
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.