Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Cascada Rinului - un loc de poveste

Cascada Rinului - un loc de poveste

Email Imprimare

Cascada Rinului se afla la circa 50 de kilometri de Zurich, in nordul Elvetiei, spre granita cu Germania, la marginea orasului Schaffhausen. Zona face parte dintr-un parc natural, avand cascada ca punct principal. Langa Cascada Rinului strajuieste Castelul Laufen, de unde se poate cobori cu un lift transparent, catre platforma cea mai de jos, amenajata chiar deasupra cascadei.

Puteti alege sa va plimbati pe aleile pietonale din preajma cascadei si sa o admirati din zonele de belvedere special amenajate, pozitionate la inaltimi diferite, dar puteti opta si pentru o plimbare cu vaporasul. Mai intai se traverseaza Rinul pana la Castelul Worth, iar de aici se efectueaza transferul in alt vaporas, conform turului ales. Fiecare tur cu vaporasul este marcat cu o alta culoare. Puteti alege varianta cu oprire la stanca din mijlocul apei, pe cea care ofera o scurta croaziera de 15 minute pe Rin sau pe cea a unei croaziere de 30 de minute. Stanca, care are arborat drapelul Elvetiei, se incapataneaza sa reziste in apropierea cascadei si beneficiaza de un loc de belvedere magnific. Grupul din care faceam parte a ales varianta unui tur scurt. Vaporasul ne-a dus pana langa iuresul ametitor al apei. Dexteritatea capitanului si-a spus cuvantul prin exclamatiile noastre. Spectacolul oferit de caderile jucause si inspumate de apa a fost impresionant.
Cascada Rinului este cea mai mare din Europa din punctul de vedere al debitului de apa (circa 600 mc pe secunda, in perioada verii), are o latime de 150 de metri si inaltimea de 23 de metri. Vuietul apei este uluitor. Desi pot afirma ca am vazut multe cascade, aceasta cu siguranta m-a fascinat, fiind cu adevarat deosebita.
Sincer, singura mea parere de rau a fost ca nu am putut zabovi mai mult, programul grupului nostru fiind clar stabilit. Este un loc incantator, de recomandat oricarui turist aflat in nordul Elvetiei, acel loc in care ti-ai dori sa revii iar si iar. Am facut o multitudine de poze, dar emotiile se traiesc doar acolo, langa zbuciumul apelor laptoase. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.