Joi, 11 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea City Break in Zurich

City Break in Zurich

Email Imprimare

Desi Elvetia este considerata scumpa, va recomand o calatorie in magnifica tara a cantoanelor, iar in itinerarul dumneavoastra va indemn sa includeti neaparat orasul Zurich. Este unul dintre cele mai bogate si curate orase din intreaga lume, cel mai mare oras al Elvetiei care, desi nu e capitala, este centrul economic si cultural al tarii, dar si un centru financiar important al Europei.

Zurich este un oras linistit, ce se intinde pe ambele maluri ale raului Limmat, care curge de la Lacul Zurich, mai intai spre nord si apoi face o curba spre vest. In mijlocul orasului se intinde o zona plina de farmec si istorie, denumita, nu intamplator, orasul vechi. O vizita in Zurich fara a vedea orasul vechi va fi urmata de regrete. Centrul vechi este stilat, nu lipsit de stradute pietruite, cu aer medieval. Cel mai indicat mod de a-l vizita este mergand pe jos, de altfel intregul oras dispune de un standard inalt al infrastructurii pietonale.
Vizita grupului din care faceam parte a inceput de la Lacul Zurich. Malurile lacului sunt amenajate cu locuri de promenada si parcuri, o adevarata placere sa te plimbi intr-o zi frumoasa de primavara, cum era cea de care ne bucuram cu totii.
Casa Operei se afla pe malul lacului, intr-o frumoasa piata. Constructia este superba, daca stati in oras mai multe zile, merita sa mergeti la un spectacol, pentru a va bucura de maretia cladirii, dar si de o opera de foarte buna calitate. Din pacate, noi nu am avut timpul necesar.
Din Piata Operei ne-am deplasat pe malul raului Limmat, catre Biserica Fraumunster, o bazilica cu trei niveluri, ale carei vitralii va vor atrage cu siguranta atentia. Numele Fraumunster inseamna Biserica Femeilor. Mai precis, in anul 853, imparatul Ludwing a infiintat o manastire pentru femeile aristocrate din Europa. In imediata apropiere se afla biserica principala din Zurich, Grossmunster, un edificiu construit in stil romanic, care domina orizontul orasului cu turnurile sale gemene. Turnurile sunt considerate a fi cel mai cunoscut reper din Zurich.
In orasul vechi sunt situate mai multe muzee importante, printre care se numara Muzeul Rietberg, dedicat artei non-europene, Muzeul National Elvetian si Muzeul de Arta Kunsthaus.
Daca doriti sa mergeti la cumparaturi, trebuie sa stiti ca un numar mare de magazine sunt situate pe Bahnhofstrasse. Aici veti putea nu doar sa faceti cumparaturi, ci si sa admirati arhitectura cladirilor. Bineinteles ca nu puteti parasi Zurich, fara sa gustati din celebra ciocolata. Cofetaria Casa Sprungli, deschisa din anul 1856, reprezinta unul dintre locurile favorite ale turistilor si nu numai. Ciocolata e scumpa, dar merita, e delicioasa! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.