Joi, 25 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Eleganta floare de bujor

Eleganta floare de bujor

Email Imprimare

Iubesc bujorii! Parfumati, colorati, minunati, adorati atat de oameni, cat si de albine, fluturi sau furnici. Se spune ca aduc prosperitate si nu intamplator se folosesc in buchetelele de mireasa. In fiecare an, in perioada de inflorire, vazele imi sunt pline de bujori, splendoarea lor imi da o stare de bine. Tufa din gradina imi aprovizioneaza toate prietenele. Bujorii mei sunt roz, cel mai des intalniti, dar exista si albi, rosii, violet sau galbeni. Tufele de bujori sunt rezistente, au nevoie de putina ingrijire si infloresc chiar zeci de ani. In gradina mamei mele se afla o tufa cultivata de bunica in tineretea ei.
Pentru a-si forma radacinile, bujorii se planteaza la inceputul toamnei. Daca se cultiva la inceputul primaverii, este recomandat a se folosi rasaduri. Se alege un loc luminat si spatios, se foloseste un ingrasamant si pamantul e indicat a fi afanat. Se uda moderat, apa nu trebuie sa balteasca. E bine ca radacinile acestora sa nu fie deranjate, in caz contrar e posibil sa nu infloreasca in anul urmator. Exista multe varietati si specii de bujori. Bujorul romanesc creste spontan, in cateva regiuni ale tarii si este o specie unica in Europa. Floarea rosie are petale mai putine decat bujorul de gradina si este ocrotita prin lege.
Pentru poporul roman, frumoasa floare de bujor are o deosebita insemnatate. Tema bujorului este prezenta in numeroase cantece din folclorul romanesc, in poezie, in pictura, dar si pe obiecte traditionale sau de artizanat, covoare, costume populare. Bujorul romanesc a fost ales ca simbol al respectului pentru veteranii de razboi. Prin purtarea bujorului la rever, romanii isi aduc recunostinta pentru faptele de arme ale militarilor. (Oana-Nicoleta Rosu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.