Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Pachetul minimal de servicii medicale

Pachetul minimal de servicii medicale

Email Imprimare

Sunt, intr-adevar, multe probleme pe care le ridica acest proiect al Legii Sanatatii. Cred insa ca prinicpala problema este data de faptul ca aplicarea legii va necesita o serie intreaga de precizari, care urmeaza sa fie aduse ulterior prin hotarari de guvern sau prin ordin de ministru. De-abia aceste precizari vor fi in masura sa contureze propriu-zis impactul acestei legi. Vreau sa ma refer doar la unul dintre aceste aspecte, care mi se pare vital pentru fiecare dintre noi. Este vorba despre pachetul minimal de servicii medicale. Asta inseamna sa vedem care sunt serviciile de care ne vom putea bucura in cadrul asigurarii obligatorii. Vom plati si pentru ele, dar numai in limitele prevazute de coplata. Pentru celelalte, daca nu avem o asigurare suplimentara care sa le contina si pe ele, va trebui sa platim integral. Evident, daca vom dispune de banii necesari. Fie pentru a ne face din timp asigurarea suplimentara, fie pentru a plati serviciile intgral. Si va plati cine va avea bani, restul pot sa moara linistiti… De ce va fi trecut in acest pachet, va depinde cine va trai si cine va muri.

De exemplu, se pare ca este putin probabil sa apara in acest pachet transplanturile. Astfel, cine va avea nevoie de un transplant sau va dispune de sumele necesare (si acestea sunt extrem de mari!) sau va putea muri linistit… Dar nu este exclus ca din acest pachet sa lipseasca si cazuri mult mai frecvente. De exemplu, ciroza sau ulcerul sau congestia cerebrala... Unele ar putea lipsi, din cauza dorintei de a face economie. Dar altele ar putea lipsi pur si simplu dintr-o eroare de redactare a listei. Si astfel de erori au aparut frecvent in listele de medicamente compensate. Iar, daca lista va fi corectata dupa ce ai sucombat, nu iti va mai folosi la nimic…
Astfel, dincolo de consecintele negative care sunt deja evidente din textul disponibil in acest moment, urmarile cele mai grave sunt de asteptat in primul rand de la prevederile inca neredactate, care nici nu se stie cine si cand le va stabili... Astfel vom avea doua Romanii. Cea a celor cu dare de mana si drept la viata si o Romanie a celor fara dare de mana care vor fi invitati sa elibereze terenul… (Adi)

Comentarii (1)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.