Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Omul si-a concentrat nadejdea in Dumnezeu

Omul si-a concentrat nadejdea in Dumnezeu

Email Imprimare

Inca din secolul al III-lea, Sfantul Ciprian dadea o definitie foarte frumoasa pentru Biserica: In afara Bisericii nu exista mantuire. Omul si-a concentrat credinta, nadejdea si dragostea in Dumnezeu, Cel care L-a trimis in lume pe Fiul Sau pentru a intemeia Biserica crestina. Poporul roman, crestinat de insusi unul dintre Apostolii Mantuitorului, Andrei, are o nadejde puternica spre mai bine si o mai mare incredere in Biserica si in slujitorii acesteia, tocmai datorita temeliei pe care se sprijina introducerea credintei crestine in spatiul populat de el.

Istoria noastra, a romanilor, arata ca avem un trecut care nu s-a vrut a fi prea cumsecade cu noi. Si chiar vremurile pe care le traim acum nu sunt prielnice pentru multi dintre noi (neprielnice din cauza lipsurilor materiale, din cauza mizeriei si a saraciei in care inca mai traiesc unii dintre concetatenii nostri; si nu numai din cauza aceasta). Si chiar si asa, Romania este un popor de optimisti. Oamenii au cautat dintotdeauna si cauta si acum ajutor si speranta in interiorul lor, cautand ceva pe care sa se sprijine in momente viforoase ale existentei lor; si gasesc credinta insuflata de stramosi, Il gasesc pe Dumnezeu, gasesc Biserica.
Toti simtim nevoia de securitate, sa fim aparati in fata dusmanilor. Si cum tara noastra, in istoria ei, a trecut prin multe razboaie, romanii au tendinta sa substituie rolul pe care il are Justitia Armatei. De aceea, institutiile in care romanii au cea mai mare incredere sunt Biserica si Armata. (Adriana Florina Stancu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.