Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Biserica si Armata inspira rigiditate si cultiva disciplina

Biserica si Armata inspira rigiditate si cultiva disciplina

Email Imprimare

Romanii din punctul de vedere al increderii in institutiile statului se axeaza pe cele stabile, de traditie  - Armata si Biserica. De ce acestea? De ce nu Justitia, ca in alte tari europene, dezvoltate? Cred ca raspunsul este destul de simplu, pentru ca tara din punctul de vedere al impunerii legii si justitiei  primeste o nota destul de mica. Insa nu putem universaliza coruptia Justitiei romanesti din cauza unor erori sau scapari ale reprezentantilor ei. Justitia este oarba si cred ca unele cazuri de coruptie sunt atat de mediatizate, incat manipuleaza opinia publica. Auzi de anumite persoane influente si esti inversunat: daca eram eu, sigur ma baga in inchisoare sau astia bogatii scapa mereu, si astfel se pierde increderea oamenilor in competenta Justitiei.

Dar de ce Biserica si Armata? Nu putem spune faptul ca Biserica si Armata sunt fara greseala, insa sunt cele mai vechi si longevive institutii din Romania, care nu prea au suferit schimbari din punctul de vedere al activitatii, acestea au coexistat inca din cele mai vechi timpuri, de milenii, pe cand Justitia este un concept relativ nou, introdus acum cateva secole si care cu greu s-a acomodat in Romania. Daca ar fi sa alegi intre cunoscut si necunoscut, sunt sigura ca ai alege cunoscutul, la fel si in cazul celor doua institutii mentionate. Sunt institutii de traditie pe care romanul le-a respectat inca de la origini si care poate ii ofera mai multa siguranta in fata asa-zisei subiectivitati a Justitiei. Biserica si Armata sunt institutii care inspira rigiditate si cultiva disciplina, Biserica prin inspirarea fricii de divinitate, prin credinta si cultivarea sperantei in caz de impas, iar in cazul Armatei, prin forta. In vremuri de restriste, romanul a gasit consolare in religie si in puterea lui Dumnezeu sau in bratul puternic al ostasilor romani. Aceasta mentalitate va continua si va coexista cu Justitia. In opinia mea nu trebuie descurajate nici una dintre aceste preferinte, impreuna pot asigura un echilibru si pot fi esenta unei natiuni increzatoare. (Andreea Ciornei)

Comentarii (2)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.