Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Banala mamaliga

Banala mamaliga

Email Imprimare

M-am gandit sa va scriu despre un aliment pe care romanii il consuma des, dar care nu este suficient apreciat, mamaliga. Stiti cate calitati are? Poate nu le stiti pe toate, de aceea voi preciza, mai jos, cateva dintre ele. Mamaliga inlocuieste cu succes produsele de panificatie si, in acelasi timp, aduce beneficii intestinului subtire. Ca sa nu mai vorbim, in combinatie cu cateva alimente, e mai potrivita decat painea, sa ne gandim macar la sarmalute, branza cu smantana sau racituri.
Substantele din porumb au efect detoxifiant, reducand riscul de ciroze hepatice. De asemenea, mamaliga regleaza concentratia de glucoza din sange, aviz diabeticilor si nu numai. Totodata, reduce cantitatea de colesterol, scazand riscul de infarct. Toata lumea stie ca painea ingrasa, dar nu se stie poate ca mamaliga moale are un sfert din caloriile painii, iar mamaliga vartoasa are jumatate. Si nu i s-au gasit contraindicatii! Si, chiar daca cea mai buna mamaliga e facuta in ceaun, la foc mocnit cu lemne, e buna si cea facuta la aragaz.
Un leac al pneumoniei, dar si al bronsitei, tusei sau gripei e cataplasma cu mamaliga, se pune mamaliga pe piept, cat de fierbinte se poate suporta si se tine un sfert de ora. Efectele se vor vedea rapid. Ati avut urcior? Bunica, de la primele semne, imi spunea sa tin coada lingurii de lemn fierbinte, dar ma invatase si sa pun mamaliga calda pe pleoape. Si, apropo de porumb, ce bun e vara un porumb fiert sau copt! Pot sa mai spun doar, pofta buna si sa fiti sanatosi! (Aglaea Ciubotaru, Foto: Wikipedia)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.