Vinul rosu, beneficiu sau nu?

Imprimare

Bautura extrem de populara, gasit in multe varietati, preferatul europenilor, vinul rosu are multe efecte pozitive, dar ne intrebam daca are si efecte negative. Datorita nivelului ridicat de antioxidanti, mai ales resveratrolul, cei care consuma aceasta licoare sunt  mai sanatosi decat ceilalti. Resveratrolul, gasit in pielita si samburii strugurilor, are rolul de a subtia sangele, rol antioxidant, dar si proprietati anticancerigene. Consumul a 1-2 pahare pe zi din aceasta licoare te pazeste de bolile coronariene, deci are efect pozitiv.

Dezavantajele vinului sunt: durerile de cap, cantitatea de alcool prezenta in vinul rosu. Aceste lucruri duc la probleme serioase de sanatate, cum ar fi distrugerea ficatului, afectarea muschiului inimii etc. Deci, cel mai bun lucru este de a-l consuma cu moderatie pentru a avea o inima sanatoasa si a-si merita numele de licoarea inimii. (Gabriela Rotaru, Foto: Stock.XCHNG)

http://chimtorg.com.ua/
yarema.ua